Saša Vasić

Saša Vasić je rođen u Kruševcu, 06. juna 1967. godine. Profesionalnu muzičku karijeru je započeo 1992. godine kao gitarista grupe „O Đila“, sa kojom je nastupao do 1994. godine, a u međuvremenu osniva bend „Misija“, koji je bio prepoznatljiv po višeglasnom pevanju i sviranju na akustičnim instrumentima. Bend je brojao 9 članova i nastupao je po klubovima u Srbiji izvodeći muziku 70ih i 80ih godina u sopstvenim aranžmanima.

1997. godine, nastupa na Budvanskom festivalu i sa pesmom „Jednom“, koju je i komponovao, i osvaja nagradu za najbolju interpretaciju. Nakon osvajanja ove nagrade, od izdavačke kuće “Komuna” dobija ponudu da snimi svoj prvi solistički album, nakon koje započinje šestomesečni rad na snimanju albuma.

1998. godine izdaje album „Bez imena“. Iste godine nastupa kao gost na koncertima grupe “Indexi”, u Sava Centru u Beogradu i SPENS-u u Novom Sadu.

Prvi solistički koncert je održan u oktobru 1999. godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Pošto je nastup naišao na odlične reakcije publike, zakazan je još jedan koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu. Oba koncerta su izvedena na specifičan način, jer su bili unplugged uz pratnju benda i gudačkog kvarteta.

2000tu godinu započinje još jednim koncertom sa bendom i gudačkim kvartetom u novosadskoj Sinagogi nakon čega izdaje drugi album pod nazivom „Jednom u životu“ za izdavačku kuću “Košava”. Iste godine osvaja nagradu za najbolju interpretaciju na Zrenjaninskom muzičkom festivalu.

2001. godine, na Budvanskom festivalu izvodi pesmu „K’o lijana“, za koju autor, Kornelije Kovač dobija nagradu za najbolju kompoziciju, a Saša Vasić nagradu za najbolju interpretaciju koja se od te godine naziva “Davorin Popović”, u čast preminulog pevača grupe “Indexi”.

2002. godine izdaje album/kompilaciju „K’o lijana“, za izdavačku kuću “City Records”, praćen velikim solističkim koncertima u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i Domu sindikata u Beogradu.

2004. godine na Budvanskom festivalu prvi put dobija nagradu kao kompozitor za pesmu „Bol do ludila“ koju je izvela Marija Šerifović.

2009. godine izdaje album „Možda“ za izdavačku kuću “City Records” i iste godine održava koncert u Pozorištu na Terazijama.

U međuvremenu se bavi pisanjem muzike za druge izvođače, komponovanjem muzike za dokumentarne filmove i nastupa u pozorištima i kulturnim centrima širom Srbije i Crne Gore.

2016. godine izdaje singl „Zagrljaj“, kao najavu novog albuma.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.