šarmantna i razigrana modna nota Color block džemperi

Iako se u periodu hladnijih dana najčešće okrećemo zagasitim nijansama, šarenilo boja na džemperima iznova nas motiviše da izađemo iz sigurne zone i učinimo color block artikle dijelom stilske svakodnevice. Tačnije, ako odjevnom artiklu, bez kojeg ne možemo zamisliti hladnije dane, dodamo i trendi jarke boje, dobijamo nepogrešiv modni odabir.

Kombinovanje tonova na najneočekivaniji način u modnom svijetu poznato je pod nazivom color blocking, a ovaj trend nije zaobišao ni tople džempere. Ovi topli odjevni predmeti sjajno će se uklopiti u poslovne kombinacije, a savršeni su i za ležerne stajlinge. Kada je ovakvo kombinovanje boja u pitanju, dizajneri se obično igraju narandžastom, crvenom i rozom bojom, a ukoliko su ove boje previše smjele za vas, u ponudi možete pronaći i džempere u crno-bijelim kombinacijama s akcentima u jarkim bojama.

Modeli color block džempera su neizmjerno šarmantni i istovremeno vrlo upečatljivi jer upravo razigrana nota koju nose u sebi, izdvaja ove džempere u modnom svijetu te ih čini odabirom kojem ćemo se uvijek vraćati.

Kako bi color block džemperi došli do izražaja, kombinujte ih s omiljenim džinsom, plisiranom suknjom i nešto svjetlijim komadima. Sa druge strane, možete se odlučiti i za crnu boju te autfitu podariti nešto strožu modnu notu.

SAVJETI
Volite boje i šarene kombinacije ili jednostavno želite izaći iz zone komfora? Ako je barem na jedno od prethodna dva pitanja odgovor potvrdan, tada je color blocking pravi modni trend za vas, a savjete kako složiti dobru kombinaciju pročitajte u nastavku.

* SUPROTNE STRANE SPEKTRA

Filozofija color blockinga počiva na kombinovanju boja i tonova koji se nalaze na suprotnim stranama spektra boja, a koje su na prvi pogled nespojive. U obzir dolaze i boje koje nisu na suprotnoj strani, ali koje su nespojive.

* IZBJEGNITE PRINTOVE

Kada se radi o color blockingu, najbolje je izbjeći printove na odjeći, jer oni sami po sebi već privlače pažnju te bi se izgubio smisao kombinovanja nespojivih boja.

* ZASIĆENJE

Za dobar color blocking bitno je držati se iste zasićenosti boja kod slaganja kombinacija. Ako vam je osnovni komad neonski, neka i ostatak kombinacije bude u tom tonu, ali ako ste počeli s pastelnim nijansama, onda se njih držite do kraja.

* GDJE JE GRANICA?

Color blocking ipak ne može ići u nedogled s količinom boja. Smatra se kako je maksimalan broj boja koje se mogu kombinovati tri. Ako se već i odlučite na kombinaciju tri boje, neka te boje budu u prirodnoj harmoniji – kombinacija narandžaste, zelene i ljubičaste boje daje odlične rezultate.

* MONOHROMATSKE KOMBINACIJE

Odaberite jednu boju, ali u različitim nijansama. Dobro je znati, ako se planirate upuštati u monohromatske kombinacije, činjenicu da tamnije nijanse apsorbuju svjetlost, čineći stvari manjima, dok će stvar sa svijetlim nijansama biti obrnuta.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.