Sanja Đorđević

Sanja Đorđević pevačica folk muzike rođena je u Pljevljima u Crnoj Gori. Svoje odrastanje je provela u Sarajevu u Bosni i Hercegovini. Imala je svoju grupu, učila pevanje, ali i upisala pravo. U Sarajevu upoznaje svog sadašnjeg supruga fudbalera FK Željezničar Pericu Đorđevića za koga se udaje i sa kojim se seli u Švajcarsku, a potom rađa ćerku Ivanu. Sanjino profesionalno bavljenje muzikom kreće 1987. godine kada za sarajevski „Diskoton“ objavljuje svoj prvi album u saradnji sa Spasom Berakom koji je bio producent čitavog albuma. Snimila je 8 pesama. 1993 godine snima svoj drugi album pod nazivom „Hej hej“ u saradnji sa Željkom Jovanovićem za izdavačku kuću Bomi. Oba albuma su bila folk, ali nisu Sanji omogućili neku veću popularnost. Sledeće godine 1994. Sanja se pojavljuje na Budvanskom festivalu sa pesmom „Zorane“ sa kojom i kreće vrtoglavi uspeh njene muzičke karijere. Već 1995. godine snima svoj treći album pod nazivom „Zorane“ za tada najpopularniju izdavačku kuću ZaM Zabava Miliona FIVET. Za taj album su bili zaduženi najbolji autori iz Jugoslavije: Marina Tucaković, Aleksandar Radulović Futa, Zoran i Nena Leković i Sloba Marković. Na albumu se nalazi i jedna obrada „Tebi i meni za prošle dane“ od njenog kolege Halida Bešlića koja je Sanju vinula u sam vrh estradnog neba. Album je bio drugačiji od prethodna dva, preovladavao je više pop zvuk jer je Sanja tako želela. Pesme koje se izdvajaju sa albuma su: „Zorane“, „Tebi i meni za prošle dane“, „Nadu mi ostavi“, „Limun i med“. Jedina pesma na ovom albumu koja je imala primese folka bila je “Tebi i meni za prošle dane” koja je postala ogroman hit i zbog nje se Sanja okrenula više folk muzici.

Potom je usledio album „Ima dana“ 1997. godine, sa kojim se Sanja vraća folk muzici. Takođe je objavljen za izdavačku kuću ZaM Zabava Miliona FIVET. Rađen je u saradnji sa Srđanom Jovanovićem (Srki Boy), Zoranom Tutunovićem, Stevicom Simeunovićem, Sašom Popovićem, Goranom Ratkovićem Raletom. Izdvajaju se pesme: „Nisi više moje milo“, „Dajte mi čašu“, „Ni za dan ni za pet“ i predivna balada „Suđeno je to“. Te godine usledio je i Sanjin prvi duet u muzičkoj karijeri sa pevačem Zoranom Jankovićem pod nazivom „Magla“. 1998. Godine Sanja odlučuje da tada već svoju veliku publiku obraduje novim albumom pod nazivom „Ko preživi neka priča“. Taj album postaje najtiražniji album te godine, a Sanja postaje vlasnica velikog hita „Janje umiljato“. Za album su bili zaduženi Pera Stokanović, Dragan Tašković Taške, Zoran Tutunović, Steva Simeunović. Pored „Janje umiljato“ pesme koje su postale poznate publici su „Ja ne želim novi život“, „Ne prosipaj vodu za mnom majko“, „Ne veruj muškarcu“, „Lavica“ i „Ko preživi neka priča“. 1999. godine Sanja se odlučuje da iz izdavačke kuće ZaM Zabava Miliona FIVET, pređe u novo otvorenu izdavačku kuću Grand Production koju su osnovali njeni veliki prijatelji Saša Popović i Lepa Brena. Kao jedno od prvih izdanja Grand Production izlazi i Sanjin novi album pod nazivom „Divlja ruža“. Pesme koje su postale slušane su: „Druga strana medalje“, „Voliš li me ti“, „Mutivoda“, „Divlja ruža“. Zatim je usledio još jedan album za izdavačku kuću „Grand Production“ 2001 godine sa pesmama „Pjevaj“, „Doktori“, „Dobro došla stara ljubavi“. Već 2002. Godine izdaje novi album pod nazivom „Da je meni drugi život“ na kojim preovladava orijentalni zvuk koji je bio tada popularan i u saradnji sa poznatim autorom Pericom Zdravkovićem radi 8 novih pesama. Izdvojene pesme sa ovog albuma su „Nije ona žena kao ja“, „Ostavljena“, „Bićeš moj“. 2003. godina i novi album. Sanja snima pesmu ni manje ni više nego o svom imenu „Sanja“. Pesma postaje veoma slušana i obeležava ovaj album koji je takođe urađen u saradnji sa Pericom Zdravkovićem.

Sanja je od početka karijere volela da menja saradnike, a kako su se muzički trendovi menjali tako je i Sanja snimala nove pesme. 2004. godine odlučuje se da snimi novi album sa 8 pesama i totalno novom ekipom saradnika. Ovoga puta su za album bili zaduženi kako folk autori tako više autori pop muzike. Autori koji su zaduženi za ovaj album su: Leontina, grupa Zana, Dino Muharemović, Branislav Samardžić i sjajni Dragan Kovačević Struja koji je bio producent celog ovog albuma. Sa ovim albumom Sanja dobija ogromnu novu publiku kako folk muzike tako i pop. Pesma „Ti zaplakaćeš na mojoj strani kreveta“ postaje ogroman hit u celoj zemlji i regionu, a Sanja jedna od najpopularnijih pevačica. Ova pesma je Sanji donela jako puno gostovanja i jako puno nagrada. Pored pesme „Ti zaplakaćeš na mojoj strani kreveta“ izdavaju se i pesme „Za inat rođena“, „Poruči pesmu sa imenom mojim“, „Bole mlade godine“. Sledeće godine 2005. Snima svoj drugi duet pod nazivom „Taoci sudbine“ sa pevačem Milankom, a autori pesme su Branislav Samardžić i Dragan Kovačević Struja. U leto 2007. godine objavljuje singl „Super žena“ u saradnji sa Marinom Tucaković i Draganom Taškovićem Tašketom. „Super žena“ je bila blaga najava za novi album i totalno novi fazon. 2008. godine objavljuje novi album sa 8 pesama „Svetlo crveno“ za koji su bili zaduženi Marina Tucaković, Filip Miletić, Miloš Roganović, Kiki Lesendrić, Branislav Samardžić, Zoran Tutunović i Dragan Tašković Taške. Album je bio totalno drugačiji od svih albuma do sada i preovladavao je moderan zvuk. Pesme koje se izdvajaju „Svetlo crveno“, „Živi zid“, „Luda ženo“, „Bura u čaši vode“. Sa novim albumima menjao se i Sanjin stajling. Potom opet pravi pauzu od dve godine i objavljuje dve pesme „Kofer snova“ i „Vidi me sad“, a takođe i muzičke spotove za obe pesme nakon pauze od dosta godina u snimanju spotova.

Početkom 2013. objavljuje novi singl koji su radili Damir Handanović, Marina Tucaković i Dragan Kovačević Struja. Pesma nosi naziv “To me tako dobro boli”.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.