SAMO HRABRO DO USPEHA

Koliko često si uhvatila sebe da zacrtaš neki cilj i onda odustaneš od njega? Mislim da se to svima nama dešava, često sanjarimo, a kad bi mogli da uradimo nešto povodom toga, odustanemo pri prvoj prepreci…
Cilj ovog teksta je da ti ukaže da život ne treba sanjati, nego živeti… Imaj na umu da je tvoj potencijal neograničen. Šta god da si do sada postigla u životu, znaj da je to bila samo priprema za zadivljujuće stvari koje možeš da postigneš u budućnosti.Kako bi rakao otac Tadej: „Kakve su ti misli takav ti je život“. Zato se naružaj optimizmom, ne gledaj na poraz kao nešto što će te obeshrabriti, već kao pouku iz koje možeš nešto naučiti. Vodi računa da tvoja uverenja budu pozitivna i dosledna ostvarivanju tvog maksimuma. Okruži se pozitivnim ljudima… Jedino ti možeš uticati na izbor ljudi sa kojima živiš, radiš i družiš se, jer će ovo imati više uticaja na tvoj uspeh nego bilo koji drugi faktor. Odluči još danas da gradiš veze samo sa ljudima koji ti se dopadaju, koje poštuješ i kojima se diviš. Ako želiš da budeš orao, tada leti s orlovima.

U potpunosti si odgovorna za sve što si danas, za sve što misliš, govoriš i radiš, i za sve što ćeš od ovog trenutka postati. Prestani da okrivljuješ druge ili da nalaziš izgovore za poraze… Znaj da imaš sposobnost da budeš među najboljima u svojoj branši, da se svrstaš među 10 odsto najboljih u svojoj oblasti. Zacrtaj to sebi kao cilj, radi na tome svakoga dana i nemoj prestati sve dok to i ne ostvariš.

Razmisli šta zaista želiš da postigneš u svim oblastima svog života. Jasnoća je od suštinskog značaja za srećan život i vrhunski učinak. Pokušaj da istraješ duže od svih ostalih. Istrajnost je samodisciplina i istinsko merilo tvoje vere u sebe. Važno je samo unapred odlučiti da se nikad nećeš predati! Obična osoba s’dobro razrađnim planom otićiće više od genija koji nema nikakav plan. Tvoja sposobnost da planiraš i organizuješ unapred omogućiće ti da postigneš čak i najveće i najsloženije ciljeve.

Pažljivo analiziraj svoju polaznu osnovu pre no što se daš na ostvarivanje svog cilja. Odredi koja je tvoja trenutna situacija i budi iskrena i realna u pogledu toga šta želiš da postigneš u budućnosti. Svakog dana, svake nedelje, svakog meseca, odvajaj malo vremena da se preispitaš i ponovo proceniš svoje ciljeve. Proveri da li si i dalje na željenom kursu i da li jos uvek radiš na ostvarivanju onoga sto ti je važno. Modifikuj svoje ciljeve i planove u skladu s novim informacijama koje dobijaš, budi uvek otvorena prema novim, boljim, bržim načinima da postigneš isti rezultat, a ako nešto nije delotvorno, budi spremna da primeniš drugačiji pristup. Gledaj da uvek budeš načisto u pogledu svog cilja, ali i fleksibilna u pogledu procesa njegovog ostvarivanja.Uspeh se svodi na to da rešavaš probleme i uklanjaš prepreke na putu do svog cilja. Srećom, rešavanje problema je veština koju možeš naučiti kroz praksu i tako ćeš ostvarivati svoje ciljeve brže nego što si ikad pomišljala da je moguće.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

Šik i veoma udoban široki džins u obliku bačve

Pročitaj →

UHAPŠENA MARIJA BULAT

Pročitaj →

MIRA FURLAN PREMINULA

Pročitaj →

Glumica zbog nepravde pobjegla u Ameriku!

Pročitaj →

Ginko poboljsava pamcenje

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.