Samo 0,01 odsto revakcinisanih zaraženo virusom korona

VAŠINGTON – Samo 0,01 odsto onih koji su primili obje vakcine zaraženo je virusom korona, piše u izvještaju američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Stopa hospitalizacija u ukupnom broju vakcinisanih je 0,0007 odsto, a stopa smrtnosti 0,0001 odsto.

Od januara do kraja aprila otprilike 0,01 odsto osoba vakcinisanih sa obje doze zaraženo je virusom korona, pokazuje ova studija.

Iako su vakcine visokoefikasne, rijetki slučajevi zaraze su očekivani, posebno u situaciji kada razvoj imuniteta u populaciji nije dostigao dovoljan nivo za dodatno smanjenje prenošenja.

Dokumentovane su ukupno 10.262 zaraze dvije sedmice ili više dana poslije vakcinacije drugom dozom jedne od vakcina koje su korištene u SAD, a koje su proizvele kompanije „Fajzer“, „Moderna“ i „Džonson i Džonson“.

Prosječna dob rijetkih koji su zaraženi nakon vakcinacije bila je 58 godina, a većinom, u 63 odsto slučajeva, riječ je o ženama.

Od ukupnog broja zaraza, u 706 slučajeva došlo je do hospitalizacije, a 132 osobe preminule su zbog posljedica povezanih sa kovidom 19.

U svim ostalim slučajevima zabilježeni su blagi ili asimptomatski slučajevi koji su otkriveni rutinskim testiranjem.

Gensko sekvenciranje dostupnih slučajeva zaraze pokazalo je da je najčešći soj virusa u slučajevima zaraze bio britanski.

Broj oboljenja, hospitalizacija i smrti koje je vakcinacija spriječila znatno premašuje slučajeve zaraze, napisali su autori.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.