Sa čim NE smete piti lekove?

Ako ujutru pijete čašu soka od recimo jabuke, pomorandže ili grejpfruta, to može da bude dobar izvor vitamina C. Nikako, međutim, nemojte da pijete lekove sa sokovima, jer možete sebi više odmoći nego pomoći.

Istraživanja su pokazala da sok od grejpfruta dramatično snižava apsorpciju određenih lekova, kao što su lekovi za lečenje srčanih oboljenja i lekovi za lečenje nekih oblika raka.

Naučnici sa Univerziteta zapadnog Ontarija u Kanadi otkrili su da osobe koje uzimaju tzv. antihistaminike, lekove koji se najčešće koriste protiv raznih oblika alergije, sa sokom od grejpfruta – uspevaju da iskoriste svega 50% leka u poređenju sa osobama koje taj lek uzimaju sa vodom.

Dr Dejvid Bejli (David Bailey) pronašao je da sok od grejpfruta, sok od jabuke i sok od pomorandže sadrže supstancu koja blokira apsorpciju određenih lekova iz želuca.

Dr Bejli je još pre 20 godina takođe utvrdio da sok od grejpfruta povećava apsorpciju određenih lekova, što može da dovede do predoziranja leka sa svim posledicama. On smatra da pacijent treba da porazgovara sa svojim lekarom ili apotekarom o tome da li određeni lek sme da pije sa voćnim sokom umesto sa vodom.

Preporuka je da se lekovi uvek uzimaju sa vodom!

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.