Ruke bez tragova starenja

Ruke prve odaju, a često nam i dodaju godine. Isplati se stoga razmisliti o posebnoj njezi, kako biste izbjegli „staračke“pjege i mrlje na rukama.

Ruke prve odaju, a često nam i dodaju godine. Isplati se stoga razmisliti o posebnoj njezi, kako biste izbjegli „staračke“pjege i mrlje na rukama

Dok njegujemo lice i tijelo, ne smijemo zaboraviti ni ruke jer upravo one prve pokazuju da starimo. U usporedbi s ostatkom tijela, u koži ruku ima najmanje lojnih žlijezda i zato ruke brže dehidriraju. Osim toga, ruke su na udaru svih mogućih štetnih čimbenika i gotovo stalno izložene suncu. Prema nekim istraživanjima, sunčeve zrake snose čak 80 posto odgovornosti za starenje kože na rukama!

Nakon četrdesete godine života sinteza melanina je slabija, pa se na rukama pojavljuju tamne „staračke“ mrlje, čiji je medicinski naziv lentigo.

Da biste djelovali preventivno, bitno je vlažiti i hraniti kožu specijalnom kremom za ruke: Oleo Mains, Biomains (Biotherm), Trattamento Mani Anti-Eta Collistar, Abtei Kieselerde Nagel-und Handcreme ili duoliposomska krema za ruke Trend Hand Cream. Isto tako, ruke treba dobro zaštititi od sunca.

Najkasnije od tridesete godine života počnite dodatno štititi ruke. Nastanak mrlja mnogo više ovisi o akumulativnom učinku sunčanja nego o unutrašnjim čimbenicima (hormoni, nasljedne osobine kože…).

Da biste s ruku uklonili već nastale mrlje, na raspolaganju su vam dvije mogućnosti. Prvo rješenje je krema za izbjeljivanje. Današnje kozmetičke kreme protiv mrlja više ne sadrže snažno sredstvo za depigmentaciju hidrokinon, kojeg smije primjenjivati samo stručna osoba. Svoj učinak zahvaljuju voćnim kiselinama (AHA), proretinolu, vitaminu C i slično

Većina krema protiv mrlja sadrži i UV filtre. Njihovom primjenom koža postaje mekša, a mrlje manje vidljive. Rezultati nisu konačni, ali su sve te kreme odlične za prevenciju tamnih mrlja i njihovo izblje-divanje. U tim se formulama nalazi i retinol koji se u koži pretvara u kiselinu vitamina A, a taj oblik kiseline koči stvaranje smeđih mrlja.

Dermatolog može propisati jače kreme za depigmentaciju koje sadrže hidrokinon. Primjenjuju se tijekom 3 do 5 mjeseci, no rezultat ni tada nije definitivan.

Radikalna rješenja su peeling i depigmentacija laserom. To su razmjerno skupi tretmani koje može izvesti samo dermatolog ili posebno osposobljena kozmetičarka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ONA JE SAVRŠENA MAMA, ŽENA I DOMAĆICA. KAKO JOJ TO USPEVA?

Pročitaj →

KO IZGUBI ČULO MIRISA,IMA ANTITELA NA KORONU

Pročitaj →

Savršen spoj neobaveznog stila

Pročitaj →

Razvod ili ostanak u braku zbog dece?

Pročitaj →

Protivljenje vakcinaciji u jeku pandemije velika greška

Pročitaj →

Moja adresa: Srebrenica“: Neregularni glasači poštom i bez ličnih dokumenata presudili u korist Grujičića!

Pročitaj →

Isplivala jeziva tajna Ane Bekute

Pročitaj →

Nega kože u stilu Selene Gomez

Pročitaj →

Umrlo 18 ljudi u Srpskoj, virus korona potvrđen kod još 369

Pročitaj →

U Hrvatskoj blizu 4.000 novozaraženih, kazne za nenošenje maske između 100 i 200 evra

Pročitaj →

Teksas kombinezoni za ležeran zimski autfit

Pročitaj →

Oman biljka koja leči mnoge bolesti

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.