Ruke bez tragova starenja

Ruke prve odaju, a često nam i dodaju godine. Isplati se stoga razmisliti o posebnoj njezi, kako biste izbjegli „staračke“pjege i mrlje na rukama.

Ruke prve odaju, a često nam i dodaju godine. Isplati se stoga razmisliti o posebnoj njezi, kako biste izbjegli „staračke“pjege i mrlje na rukama

Dok njegujemo lice i tijelo, ne smijemo zaboraviti ni ruke jer upravo one prve pokazuju da starimo. U usporedbi s ostatkom tijela, u koži ruku ima najmanje lojnih žlijezda i zato ruke brže dehidriraju. Osim toga, ruke su na udaru svih mogućih štetnih čimbenika i gotovo stalno izložene suncu. Prema nekim istraživanjima, sunčeve zrake snose čak 80 posto odgovornosti za starenje kože na rukama!

Nakon četrdesete godine života sinteza melanina je slabija, pa se na rukama pojavljuju tamne „staračke“ mrlje, čiji je medicinski naziv lentigo.

Da biste djelovali preventivno, bitno je vlažiti i hraniti kožu specijalnom kremom za ruke: Oleo Mains, Biomains (Biotherm), Trattamento Mani Anti-Eta Collistar, Abtei Kieselerde Nagel-und Handcreme ili duoliposomska krema za ruke Trend Hand Cream. Isto tako, ruke treba dobro zaštititi od sunca.

Najkasnije od tridesete godine života počnite dodatno štititi ruke. Nastanak mrlja mnogo više ovisi o akumulativnom učinku sunčanja nego o unutrašnjim čimbenicima (hormoni, nasljedne osobine kože…).

Da biste s ruku uklonili već nastale mrlje, na raspolaganju su vam dvije mogućnosti. Prvo rješenje je krema za izbjeljivanje. Današnje kozmetičke kreme protiv mrlja više ne sadrže snažno sredstvo za depigmentaciju hidrokinon, kojeg smije primjenjivati samo stručna osoba. Svoj učinak zahvaljuju voćnim kiselinama (AHA), proretinolu, vitaminu C i slično

Većina krema protiv mrlja sadrži i UV filtre. Njihovom primjenom koža postaje mekša, a mrlje manje vidljive. Rezultati nisu konačni, ali su sve te kreme odlične za prevenciju tamnih mrlja i njihovo izblje-divanje. U tim se formulama nalazi i retinol koji se u koži pretvara u kiselinu vitamina A, a taj oblik kiseline koči stvaranje smeđih mrlja.

Dermatolog može propisati jače kreme za depigmentaciju koje sadrže hidrokinon. Primjenjuju se tijekom 3 do 5 mjeseci, no rezultat ni tada nije definitivan.

Radikalna rješenja su peeling i depigmentacija laserom. To su razmjerno skupi tretmani koje može izvesti samo dermatolog ili posebno osposobljena kozmetičarka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Velika greška roditelja, koja može skupo da košta dete

Pročitaj →

3 koraka do bujne i sjajne kose!

Pročitaj →

20 izvrsnih jesenjih kombinacija sa fantastičnim printom na gumenim čizmama

Pročitaj →

MAJČINA DUŠICA – biljka koja pozitivno djeluje na mnoga oboljenja

Pročitaj →

Bezvremenska kuća na plaži

Pročitaj →

Lagana večera s tunjevinom

Pročitaj →

Ovaj sendvič MORATE probati

Pročitaj →

Gubitak težine kod novorođenčadi

Pročitaj →

NAJPOUZDANIJI horoskopski znak

Pročitaj →

IDEALNI JEDNO ZA DRUGO: Dva horoskopska znaka koja se toliko privlače DA MORAJU ZAVRŠITI ZAJEDNO

Pročitaj →

Tri astrološka para koja pobeđuju sve! Možda ste to baš vi i vaš partner!

Pročitaj →

Horoskop: Ove dame će se prve udati!

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.