RODITELJI SE ČETIRI PUTA DNEVNO SUSREĆU S OSUDAMA

Sedam od deset roditelja priznaje da se ne osjećaju uspješno u ostvarivanju svojih roditeljskih dužnosti. Najčešći krivac za to su komentari i osuđivanja drugih ljudi.

Mame i tate obično čuju negativan komentar o svom roditeljstvu četiri puta dnevno, pokazalo je istraživanje provedeno na 2000 ljudi. Također je utvrđeno da su istospolni roditelji bili “najkritiziranija” grupa, a primjedbe su dobijali osam puta dnevno, što je duplo više od prosjeka.

Roditelji se najčešće moraju nositi s negativnim komentarima koje drugi ljudi šire njima iza leđa, nakon čega slijede osuđivački pogledi te šaputanja.

A kad je riječ o tome zašto su roditelji meta osuđivanja – popis se može činiti beskonačnim. Na prvom mjestu se nalaze osude zbog onog što kupuju za svoju djecu, a slijedi to kakva je osoba roditelj.

Iako ih najčešće osuđuju potpuni neznanci, negativne komentare često imaju i bake, djedovi, članovi uže porodice, kao i bliski prijatelji. No, više od polovine roditelja vjeruje da je pandemija povećala razinu osuda koje dobivaju iz dana u dan. Samo četiri posto anketiranih putem OnePolla uspijeva se oduprijeti kritikama, dok se više od trećine osjeća manje samopouzdano i tužno zbog negativnih komentara. Osim tuge i manjka samopouzdanja, često se osjećaju anksiozno, ljutito, neuspješno, usamljeno i neugodno.

Istraživanje je naručio C&G baby club, koji je sarađivao sa zvijezdom Love Islanda Camillom Thurlow u sklopu kampanje #LoveDontJudge. Riječ je o pokretu koji nastoji umanjiti osuđivanja i potaknuti veću podršku roditeljima, piše The Sun.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.