Retrogradni Jupiter u astrologiji

Planeta u retrogradnom hodu svoju energiju usmerava ka unutra, ka vraćanju i ponavljanju nedovršenih lekcija bez obzira na mesto i način dešavanja. Jupiter ima stav da će sve biti dobro jer je planeta sreće, slobode i entuzijazma. Jupiter je planeta nade, vere i optimizma. U lošoj postavci donosi nemar, lenjost i preterivanje.

Naredna četiri meseca podseća nas da se okrenemo drugim vrednostima, da obratimo pažnju na pitanja svrhe postojanja, da radimo više na sebi, da životu priđemo sa više vere. Polja kojima Jupiter vlada u natalnoj karti doživeće preispitivanje. Potrebno je osvrnuti se, pogledati unazad. Možda se samo treba podsetiti šta nam je samo po sebi dato, videti u svom životu srećne okolnosti i pronaći smisao u onome što se poslednjih meseci dešavalo. Već i ovo je dovoljno da otvori novu mogućnost ili novi pravac delovanja kada ponovo krene direktno. Sada je dobro usporiti, sačekati ili odložiti. Upravo u takvim momentima dolazi inspiracija i javlja se nada na mestu gde inače nikada ne bi tražili.

U vreme retrogradnog Jupitera lako je videti mesto kome pripadamo jer ćemo osetiti da postoji unutrašnja veza i da je to, zapravo, samo daleko putovanje unazad. U ovakvim periodima postaje potpuno jasno da se sve dešava sa razlogom što svojevremeno nismo razumeli.

Jupiter je planeta rasta i razvoja, prosperiteta i obilja ali kada je retrogradan to se ne odvija na konvencionalan i direktan način. Važno je pratiti intuiciju, naći indirektan put do cilja. Indirektan pristup stvarima… I evo širenja horizonta, otvaranja novih vidika!

Jupiter je vizija, mudrost u nama, sposobnost da vidimo pravu prirodu stvari, da vidimo iza ,,filtera uma“. Sa retrogradnim Jupiterom možemo prepoznati svoju unutrašnju prirodu, isto koliko i pravu prirodu onih sa kojima smo snažno povezani. Moguće je osvestiti obrazce ponašanja i na koji način su oni povezani sa spoljašnjim događajima. Retrogradni Jupiter donosi više prakse a manje filozofiranja. Može povezati činjenice u širu sliku, navesti nas da se više oslonimo na ,,unutrašnji osećaj“ za nešto.

Jupiter je poverenje, Mesec je otvaranje dok je Venera prepuštanje. Na ovaj način zatvara se krug koji transcendira prostor i vreme rastačući ozbiljnost života u neiscrpnoj radosti postojanja transformišući samu sudbinu.

Biti tih i budan, uključen u ono što jeste bez otpora, odbacivanja i kritike – poruka je retrogradnog Jupitera!

PROČITAJTE JOŠ: U astrologiji Jupiter je prestavljen kao planeta sreće, odnosno planeta koja pomaže da optimističnije posmatramo život. Planeta Jupiter predstavlja obilje i napredovanje. Energija Jupitera daje šansu da složimo sve „kockice“ u životu i preuzmemo nagrade za dosadašnji trud.

Kada je retrogradan, znači da ćemo morati da se osvrnemo oko sebe i posmatramo koji deo naše duše je ostao zarobljen u prošlosti.

Retrogradni Jupiter podseća na nezavršene poslove, neraščišćene račune i pomaže da iz prošlosti izvučemo samo ono što bi moglo pozitivno uticati na sadašnjost i budućnost.

Prihvatite nove mogućnosti. Jupiter pomaže da uzmete ono što vam zaista pripada, ali veliki ego vas može sputavatu u ostvarenju ambicija. Zato će u ovom periodu najviše padova imati osobe rođene u znaku Ovna, Škorpije i Lava.

Ovaj Jupter je definitivno povratak u prošlost, ali to može doneti i nešto dobro. Možete tek sada da sagledate šta ste naučili i kako ste se razvili nakon loših iskustava u prošlosti. U svakom negativnom događaju, postoji i mala svetla strana. Moć Jupitera donosi šansu da to vidite i lakše se oslobodite loših uspomena.

Dok traje retrogradni Jupiter lenjost je zabranjena. Imaćete pune ruke posla. Ova planeta nas aktivira i svakodnevno podseća na naše snove i životnu svrhu. Sa druge strane, lenjost nas blokira, gubimo motivaciju i nismo ispunjeni

Kada radimo na stvarima koje volimo, osećamo da vredimo i negujemo nadu za bolju buudućnost. Sada nas očekuju velike promene i naglo napredovanje, ali ne brinite, uspećete da se snađete. Moćna energija proleća i retrogradni Jupiter pomažu da se aktiviramo na svakom polju.

Ovo je period kada treba razmišljati o važnim sferama svog života. Mislite o načinima kako da unapredite svoj ljubavni ili poslovni život. Retrogradni Jupiter onima koji pokazuju želju, ponekad pruža iznenadna rešenja.

Izronite iz mračnih dubina ega, dodirnite svetlost

Jupiter izlazi iz retrogradne faze tek 11. avgusta 2019. godine, zato imate vremena da iskoristite njegovu pokretačku energiju i ostvarite sve ono što niste mogli da uradite u prošlosti. Istina je da će mnogi znakovi biti zbunjeni zbog poremećene rutine na koju su navikli. Potrudite se da se fokusirate na zadovoljstvo koje vam reka promena donosi.

Napravićete veliku grešku ako dozvolite da vas obeshrabre toksični komentari okruženja. Koliko god vaši snovi nekome delovali nerealno i smešno, vi ih posmatrajte kao blisku budućnost. Oni su vaša svrha i zato nastavite vredno da radite na njihovom ispunjenju. Zapamtite, padovi su tu da bismo ustali još jači, a ne da bismo u suzama očajavali.

Tokom retrogradnog Jupitera treba sagledati poslednih 6 meseci života. Napravite spisak od 10 do 20 dobrih stvari koje su se dogodile u tom periodu. Osvrnite se unazad i izdvojite 1 do 2 loše stvari koje su vam se dogodile u prethodnih 6 meseci. Napišite na papir šta su vam dobro donele ove nevolje, šta ste iz njih naučili i kako su uticale na vašu budućnost.

Razmislite o negativnim emocijama i lošim postupcima iz prethodnog perioda. Zapišite na papir kako možete da utičete i promenite kod sebe ovu engativnu stranu.

Zapišite na papir 3 stvari koje želite da uklonite iz svog života, kao i 3 stvari koje želite da ostvarite u narednom periodu.

Dobro zapamtite šta ste zapisali. Neka vaše nove odluke postanu deo vaše dnevne rutine. Ukoliko se pridržavate svojih želja, očekuje vas velika i dobra životna promena dok 11. avgusta Jupiter ne krene direktno.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.