RENOVIRANI DOM MEWS SA KONCEPTOM OTVORENOG PLANA

Većina domova današnjice koja se može pohvaliti svojim novo-renoviranim izgledom, imala je ranije poprilično zatvoren koncept.

Sve prostorije u unutrašnjosti bile su iovičene zidovima i između svake od njih nalazila su se vrata a neretko i hodnik. Ovo je u velikom broju slučajeva stvaralo otuđenost u prostoru među ukućanima. U tom slučaju ne čudi što se sve veći broj vlasnika starih domova opredeljuje za rušenje unutrašnjih pregradnih zidova, sa ciljem stvaranja otvorenijeg koncepta.

Jedno takvo zdanje predstavljamo vam danas. Gotovo šest metara visok zid prekriven zelenilom i podrum do kog dopire svetlost sa krovnog prozora, nalaze se među dodacima koje je firma za dizajn i razvoj Echlin dodala ovom preuređenom domu. Lokalna firma opisuje rad na ovom domu kao reinterpretaciju klasične londonske kuće Mews, sa puno upotrebljivog i fleksibilnog prostora, kao i sa obiljem prirodnog svetla i jakom vezom sa prirodom.

Vizija je bila da se „ugrožene“ i mračne prostorije transformišu u funkcionalne, prijatne i komforne u kojima će vlasnicima biti zadovoljstvo da borave. To je postignuto zahvaljujući konceptu otvoreng plana i pružanjem pogleda na druge prostorije iz onih primarnih. Na ovaj način vlasnici su dobili priliku da dožive punu dužinu i širinu kuće. Velika klizna vrata pružaju širok pogled kroz različite prostore a stolarija po meri poput otvorene police koja deli trpezariju, radnu sobu i dnevni boravak je samo suptilni razdelnik prostora.

Novi podrumski prostor sadrži veliku kuhinju i dnevni boravak na dva nivoa, dok su na spratu tri spavaće sobe, svaka sa sopstvenim kupatilom. Svaki sprat prati raspored otvorenog plana. Glavnu ulogu u njima igra ugradni nameštaj kao i promene u nivou podova koje pomažu u labavom razgraničenju prostora. Prijatan osećaj smirenosti i spokojstva stvoren je upotrebom prirodnih materijala, organskih tekstura i nežne palete boja. U međuvremeno upotreba metalnih površina i boja koje pripadaju starom izgledu kuće, daju dubok naklon njenoj istoriji i lokaciji na kojoj se nalazi.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.