Razumevanje Chirona

Osjećaj odvojenosti, razdora, jedan je od ključnih točki približavanju „Rainbow Bridgeu“, kako Kirona isto nazivaju.

Koja je to fora s Kironom i zašto ga je tako teško shvatiti?

Zato što se kod Kirona radi o iscjeljenju, o cjelovitosti, a mi ga uporno preusko shvaćamo, i tako smo već u samom početku pošli u sasvim krivom pravcu.

Upitajmo se zato najprije kakva je to rana koju implicira wounded healer?

Wounded healer, pojam je koji se često spominje u kontekstu šamanovog putovanja u podzemlje da bi pronašao izgubljene komadiće duše i integrirao ih u višu cjelinu, na osobnoj kao i na kolektivnoj razini. Kao i Kiron i šaman je most između čovječanstva i vanjskih sila, između zemlje i neba, Saturna i Urana.

Kironova/shamanova rana je univerzalna, ona zajednička svim znakovima i kućama. To je rana gubitka cjelovitosti, polovičnosti, „pada“ u materiju, neprepoznavanja višeg smisla, kao ni smisla vlastitog života.

Kironova rana nije rana od strelice kojom ga je pogodio Heraklo, najdraži mu učenik. Njegova je rana u njegovoj dualnosti: Polu-konj, polu-čovjek; kentaur, a opet drugačiji od svih drugih; smrtnik, a Bog. Da je bio samo jedno od ovog dvoje, ne bi mu strelica prouzrokovala tolike muke: Umro bi od Hidrinog otrova da je samo smrtnik. Da je Bog, ne bi ni osjećao bol. Ovako, razapet između tih dviju strana, on je od početka bio ranjen i prognan. Majka nimfa se zgrozila kad je vidjela što je rodila i odbacila ga je. Oca Kronosa (Saturna) nikad nije upoznao. Pogodak strelicom samo je aktualizirao ranu koju je nosio u samoj svojoj prirodi. Ta Kironova rana rana je svakog od nas pojedinačno. Osjećaj drugačijosti, odvojenosti od onog gdje pripadamo, necjelovitosti…duhovnog bica u materijalnom tijelu.

Svi mi jesmo ranjeni na neki način, svi smo iskusili ozljede, patnje, gubitke, razočaranja, brige, urušene snove i iznevjerena obećanja. Nekom su te rane ostavile dublje ožiljke, nekom pliće, ali Kironova rana nije rana na razini pojavnosti. Ona je dublja. Ove rane koje nabrajam samo su individualno obojena ispoljavanja, pojedinačne verzije univerzalne rane o čijoj prirodi i načinu iscjeljenja govori Kironov položaj po znacima i kućama.

Zodijački znak u kojem se nalazi Kiron govori o obojenosti pojedinačne rane, načinu ispoljavanja, njenom sadržaju, dok se položaj po kućama odnosi na područje života na kojem se najčešće ispoljava te joj daje kontekst u svakodnevnom životu. Aspekti koje Kiron pravi s drugim planetama i kućama kao i obično ukazuju na načine na koji rana igra ulogu u interplanetarnoj dinamici i kako utječe na druge segmente života. Ali isto tako daje smjernice prema liječenju. Jer Kironova rana u sebi sadrži lijek i dar.

Životi svakog od nas su jedinstveni, a rana pojedinca drugima nikad nije očigledna kao samom ranjeniku, što je kod Kirona posebno važno. Priroda suočavanja s Kironom je takva da nitko nikome ne može podrobno reći gdje ga boli. To mora učiniti svatko za sebe, inače sve smjernice i pokušaji ukazivanja fulavaju cilj i ostaju na razini isključivo umnog pretpostavljanja i polovičnog gledanja iz daljine. Kiron traži uranjanje u ranu, što znaci prihvaćanje „mana“, ali ne na silu, nego sticanjem jasnog uvida u šire razmjere i kozmički smisao vlastitog života baš takvog kakav jeste. Ne smije se zaboraviti da je Kiron bio učitelj junaka, heroja. A svatko od nas jeste i može biti junak.

Život svakog od nas pojedinačno dao bi podlogu za izvrstan film, svačiji je život malo remek djelo, ali kao što često tražimo ljubav na krivim mjestima, tako nekad godinama lutamo tražeći smisao tamo gdje ga nećemo naći. Jer često imamo površne ideje o njemu. Povezujemo smisao i uspjeh s bajkovitim, poznatim i priznatim karijerama, vanjskim ugledom, atraktivnošću lifestylea i pljeskom. Ali ovaj nesporazum može prouzrokovati mnogo brige i patnje na putu ka Živom Svjetlu.

Nekad naš smisao može biti jednostavno inspirirati, učiti davati i primati prijateljstvo ili naprosto da budemo tu za druge. jer ne mogu svi raditi najnapetije, najlakše, „najseksipilnije“ poslove. Netko mora kupiti smeće ili se zajebavati s nezadovoljnim kupcima na blagajni dućana. Kiron nas uči kako da pronađemo sveto usred svjetovnog – – i da nikad ne zaboravimo da pronalaženje duhovnog života znači življenje uistinu duhovnim životom. Pritom priroda i pozicija rane označava mjesto gdje se nalazi dar…“put službe“. Pronalaženje smisla iz trena u tren vodi ka veličanstvenom životu u punini. Baš zbog Kironove jake povezanosti sa smislom života, on je povezan i sa bivanjem „ovdje sada“, življenjem u sadašnjosti, potpuno inkarnirani ovog trena. Sadašnjost je dar sadašnjosti. U svakom trenu mi imamo mogućnost da svijetlimo svoje Svijetlo u današnje dogodovštine, bez da je to svima vidljivo…bez da Svjetlost Svijetla mora biti obasjana spotlightima.

S mitskog stanovišta, Kiron, učitelj heroja uči nas da ako radimo s onim što imamo, iz dana u dan, naši darovi postaju vještine, potrebne drugima…ja sam tu za druge i oni za mene. Živjeti takav život znači postati pravi mali heroj, dozvoljavati duhu da kroz otvoreni um u svakom trenu donese ono sto trebamo znati; da on, to znači mi, u svakom trenu budemo i svjesno živa veza neba i zemlje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.