Razlozi zbog kojih se žene odlučuju Dase Razvedu

Prevara u braku nije prvo zbog čega žene ostavljaju svoje partnere, pokazalo je istraživanje onlajn servisa za upoznavanje „NextLove“, već se u prva dva razloga, uz preljubu, navode i različiti ciljevi partnera i neprestane svađe. Ovaj servis napravio je spisak 10 razloga zbog kojih se žene odlučuju na razvod.

Ovaj servis je, podstaknut velikim brojem razvoda, odlučio da istraži koji su to razlozi zbog kojih žene odluče da napuste svog partnera. Na svojoj internet stranici anketirali su 43.000 žena o razlozima zbog kojih su svojim partnerima rekle zbogom.

„Nevera se ponekad čak pokaže kao dobro sredstvo za spašavanje braka, ali puno češće je razlog njegovog raspada“, rekao je izvršni direktor servisa Sigurd Vedal.

Anketa je pokazala da je 29.2 odsto žena kao razlog za razvod braka navelo preljubu, a Vedal napominje da nedostatak zajedničkih životnih interesa partnera, koji je najčešći uzrok raspada braka, može da bude i povod za prevaru.

Svađe, prepirke i rasprave našle su se na trećem mestu najčešćih razloga propasti brakova, a navelo ih je čak 10.9% anketiranih.

Prema anketi četvrto mesto zauzima nedostatak intimnosti s muževima. Kako se navodi, većina njih želi aktivan seksualni život i ako ga ne dobije u svojoj spavaćoj sobi, potražiće ga negde drugde, što vodi brak u propast.

„Nedostatak intimnosti može da uništi brak, a kao rezultat toga, bračni partneri vode odvojene živote“, objašnjava Vendal i otkriva da se veliki broj muškaraca i žena prijavljuje na njihov servis upravo zbog ovakve situacije u braku.

Mentalna bolest peti je uzrok raspada brakova, a što je navelo 5.6 odsto anketiranih. Život sa partnerom kojem je narušeno mentalno zdravlje veoma je izazovan i uprkos ogromnim naporima uloženim u spas braka, on se vrlo često raspada.

Na šestom mestu je loše ponašanje partnera, što je u anketi odgovorilo pet odsto žena. Ovim odgovorom obuhvaćeno je neprihvatljivo fizičko, al i emocionalno ponašanje, kao i u upravljanje finansijama.

Dosadu kao ubicu odnosa navelo je njih 4.2 odsto, dok se iza nje, na osmom mestu nalazi znatno ozbiljniji problem – fizičko zlostavljanje.

Na poslednja dva mesta našli su se problemi u kući i s novcem.

Vendal smatra da rezultati ankete prilično dobro oslikavaju najčešće razloge zbog kojih žene odustaju od braka i traže razvod i napominje da je dobra stvar u svemu što su nakon njegovog raspada spremne da ljubavi pruže drugu šansu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.