Razlozi zbog kojih niste samo majka

Kao majka imate priliku da donesete na svet novi život, i preuzmete odgovornost za gajenje i oblikovanje jedne, dve, tri i ko zna koliko ličnosti.

Imate priliku da ih naučite da budu najbolja verzija sebe. Tu ste da im pružite ljubav, razumevanje, podršku, pomoć, zaštitu. A sve vam se to besplatno vrati i to u najlepšem obliku, u vidu zagrljaja i poljubaca.

Kaže se za majku da je jedina iskrena prijateljica koju možete steći za života. Jedina koja će biti uz vas bez interesa, zavisti i skrivenih namera. Slušajući komentare na račun majki u današnje vreme, stiče se utisak da se uloga majke smatra vrlo jednostavnom. Ako ste i sami nekad doživeli to da vas smatraju bilo čime osim istinskog heroja, imajte na umu stvari koje ćemo istaći danas.

VI NISTE SAMO MAJKA, VI STE SVOM DETETU NAJBOLJI PRIJATELJ
Pre nego što stekne svoje prve prijatelje u vrtiću i dalje tokom života, dete sa vama deli sve. Svoju tugu, svoju radost, svoj komad jabuke. Vi ste neko ko ga je prvi zavoleo, noseći ga u svom stomaku 9 meseci. Vaš glas je prvi naučilo da prepoznaje, miris i ritam vašeg srca. Šta god da se detetu dešava , bilo da se uplaši ili da želi sa nekim da podeli tajnu, ono trči kod svoje majke. Vi ste broj 1. njihov heroj i neko ko čini da svi loši snovi nestanu.

VI NISTE SAMO MAJKA, VI STE I NJEGOV DOKTOR
Svaki put kada dete padne, udari se i počne da plače dozivaće vas u pomoć. Vaše naručje i vaše tople reči leče bolje od svih obloga. Nema tog udarca i te ogrebotine koju vaš poljubac ne može da izleči. Kada dete zagrlite i kada mu kažete da će bol koji oseća uskoro proći, ono vam veruje. Vi ste njihov privatni doktor u svim neminovnim padovima tokom odrastanja.

VI NISTE SAMO MAJKA, VI STE UMETNIK U KUHINJI
Ne kaže se uzalud da nema kuhinje kao što je majčina. Možda će se dok su mali svađati sa vama i neće hteti da jedu sve što budete spremali, naročito ako je zeleno, ali će kad dovoljno odrastu shvatiti koliko ste se trudili i pre svega zašto. Samo majka je dovoljno strpljiva da ukrašava tanjir, znajući da dete ne voli klasične sendviče. Samo majka će im po stoti put u istom mesecu napraviti omiljene kolače, i doneti topli kakao pred spavanje u krevet.

VI NISTE SAMO MAJKA, VI STE ONA KOJA DRŽI RED U KUĆI
Pored posla koji obavljate, i svih drugih dnevnih aktivnosti i obaveza, vi uspevate da držite pod kontrolom i čitav zoo vrt igračaka, lutaka i knjiga za decu. Svaka čast! Setite se samo da za vas klasičan odmor ne postoji. Zaposleni ste 24/7, i planirate unapred sve stvari koje treba da uradite kako bi vaša deca bila sita i čista, vaša kuća sređena, i vaš privatan život ispunjen zanimljivostima.

VI NISTE SAMO MAJKA, VI IMATE ODGOVOR ZA SVE
Čini vam se da deca dnevno postave i do 300 pitanja. Istina je da često postave i više, ali samo zato što smatraju da vi držite sve odgovore. Vi ste njihov savetnik, čak i kada vam se čini da vas ne slušaju. Vi ste njihova podrška kada se ne snalaze baš najbolje u novoj grupi u vrtiću. Vi ste njihov idol jer ih nikad ne osuđujete, čak i kada im uputite reči koje bi trebale da koriguju njihovo ponašanje.

VI NISTE SAMO MAJKA, VI STE NJIHOV UČITELJ
Polazeći od činjenice da je dete neispisan list papira, logičan je zaključak da ga vi svojim delovanjem navodite da bude ispisan. Vama se obraća kada želi nešto konkretno da nacrta, kada želi da napiše prva slova, brojeve i reši prvi zadatak. Još dok su sasvim mala, deca će vam doneti svoje polomljene igračke sa suzama u očima i nadom da ih možete popraviti. Ona vas smatraju svemogućima. I zapramtite – to je zato što to stvarno i jeste.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.