Rada Manojlović

Radmila Rada Manojlović (Požarevac, 25. avgust 1985) srpska je folk i pop pevačica, bivši učesnik Zvezda Granda. Dok se nije pojavila na Grand sceni uglavnom je provodila vreme u svom rodnom selu Četerežu. Kada je imala 19 godina, majka joj je preminula od teške bolesti. Uz pomoć sestre Maje i oca Radeta prebrodila je taj gubitak.

Rada se 2003. godine prijavila za audiciju Zvezde Granda. Na toj audiciji nije imala sreće, ali snimila je album koji nije poznat publici i nije postigao očekivani uspeh. Nakon četiri godine, svojim glasom skrenula pažnju i kada je počelo takmičenje Zvezde Granda isticala se i došla do finala. U finalu nije imala sreće, ostali su Dušan Svilar i ona, ali je osvojila drugo mesto. Kao i ostali učesnici finala dobila je svoju prvu pesmu Nikada više. Ubrzo je i počeo Grand festival na kojem je Rada otpevala svoju novu pesmu Bole ove usne neverne. Odmah je počela da osvaja gledaoce, a i mladog Milana Stankovića, takođe učesnika Zvezda Granda. Zatim je snimala svoju treću pesmu Bolje ona nego ja.

Prvi album je izdala 2009. godine pod nazivom Deset ispod nule gde su pesme Deset ispod nule i Rođendan idvojile i bile su pun pogodak u to vreme. Posle kraćeg vremena, snima duet 2010. godine sa Sašom Matičem Mešaj mala. Drugi album Marakana iz 2011. godine, nadmašio je predhodni album po pomenutoj pesmi koju je izvela u emisiji Amiidži šouu. Sa tog albuma, ostale pesme koje su ostvarile veliki uspeh su Nije meni, S mora na planine i ostale. 2013. godine snima pesmu punu ritma sa Cvijom Nema te što Radu predstavlja u drugom svetlu, a 2014. godine pesme Glatko, od kojih je pesma Alkotekst u saradnji sa IDJ play, ostvarila uspeh preko 22 miliona pregleda na sajtu JuTjub. Trenutno je jedan od članova žirija u dečjoj emisiji Neki novi klinci zajedno sa Milicom Todorović, Banetom Mojičevićem i Milanom Topalovićem Topalkom. Početkom 2016. snimila je pesmu sa pobednikom devete sezone Zvezde Granda Harisom Berκovićem, reč je o pesmi Biseri i svila. Rada i Haris snimili su i spot za istu u saradnji sa Toxic Entertainment.

Po završetku takmičenja, 2008. godine Rada je bila u vezi sa Milanom Stankovićem, takođe učesnikom Zvezde Granda. Ta veza je trajala osam meseci. Zbog pritiska medija nisu uspeli da održe svoju vezu, ali su ostali dobri prijatelji.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.