Prve vakcine ne prije početka naredne godine

ŽENEVA – Istraživači ostvaruju „dobar napredak“ u razvoju vakcina protiv kovida-19, ali prva upotreba ne može biti očekivana do početka naredne godine, saopšteno je danas iz Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Zvaničnik SZO Majk Rajan rekao je da ova organizacija radi na osiguranju poštene distribucije vakcine, ali da je sada najvažnije suzbiti širenje virusa korona.

„Ostvaren je dobar napredak. Nekoliko vakcina trenutno je u trećoj fazi ispitivanja i nijedna do sad nije bila neuspješna po pitanju bezbjednosti ili kapaciteta da izazove odgovor imuniteta“, naglasio je Rajan.

Prema njegovim riječima, realno je očekivati da se u prvom dijelu naredne godine može očekivati vakcinisanje prvih ljudi.

On je napomenuo da SZO radi na proširenju pristupa potencijalnim vakcinama i da pomogne u jačanju kapaciteta proizvodnje.

Rajan je naveo da vakcina protiv kovida-19 nije namijenjena bogatima niti siromašnima već svima.

Rajan je upozorio i da škole treba da budu oprezne pri donošenju odluka o otvaranju dok ne bude pod kontrolom prenos oboljenja u zajednici.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.