PRVA POMOĆ ZA DOJILJE Evo šta sve može porodiljama olakšati hranjenje bebe i smanjiti im moguće neprijatnosti!

Ako svoje novorođenče isključivo dojite, onda vam nije potrebna brojna oprema koja se inače koristi prilikom hranjenja iz flašice.

pak, postoje proizvodi koji vam mogu olakšati dojenje, a neki vas čak mogu spasiti kod oštećenih ili napuklih bradavica. Donosimo vam listu opreme za pomoć kod dojenja, prenosi Miss7mama.24sata.hr

Grudnjak

Nabavite udobni mekani pamučni grudnjak koji ima korpe na otkopčavanje. Takav praktičan grudnjak, prilagođen dojiljama, znatno će vam olakšati hranjenje, a zbog svoje udobnosti savršen je za bolne i osetljive grudi. Grudnjaci za dojenje najčešće imaju i široke naramenice, koje lakše pridržavaju prsa puna mleka. Preporučujemo vam da nabavite nekoliko komada.

Jastučići

Kako biste sprečili curenje mleka na grudnjak i odeću, moraćete da nosite upijajuće jastučiće za dojenje. Na tržištu postoje jednokratni, ali i višekratni pamučni, koji možete prati i koristiti duže vreme.

Cene

Jastuk za dojenje od 700 do 3.000 (u zavisnosti od veličine)

Grudnjak za dojenje od 1.500 do 3.000

Električna pumpica od 12.000 do 15.000

Ručna pumpica od 900 do 5.000

Jastučići za grudi od 450 do 950 (u zavisnosti od broja komada)

Silikonske bradavice od 800 do 1.000

*cene izražene u dinarima

Silikonski leptirići

Kod oštećenih ili uvučenih bradavica, ali i u situacijama kada su vam grudi prepune mleka, pa ih beba ne može obuhvatiti, mogu vam pomoći silikonski leptirići za bradavice. Na tržištu se mogu kupiti šeširići više različitih proizvođača, a mogu se nabaviti i u više veličina.

Pumpica za grudi

U prvim danima nakon porođaja, kada beba zapravo veoma malo jede, a mleko dolazi u sve većim količinama, izmuzavanjem možete sprečiti upale.

Takođe, uz pomoć pumpice možete i navući mleko ako je beba preslaba da sama podstakne stvaranje mleka. Pumpica vam može koristiti i ako želite da majčinim mlekom bebu nahranite uz pomoć flašice. Postoje ručne i električne pumpice.

Jastuk

Jastuci za dojenje su vrlo korisno pomagalo kod dojenja jer bebu možete lakše namestiti u položaj za hranjenje, a i sebi dojenje učiniti udobnijim. Uz pomoć jastuka bebu možete podići u visinu bradavice, a i vama će biti lakše da joj držite glavicu. Jastuk za dojenje koristan je i u trudnoći za spavanje na boku, a i kasnije kao zaštita bebi u krevetiću, kao i oslonac dok uči da sedi.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.