Pružite svojoj deci najviše što možete, u emotivnom smislu

Deci treba puno pažnje i ljubavi, treba im naše vreme, ne da smo samo „tu negdje blizu“ već da izdvojimo vreme koje ćemo kvalitetno provesti sa njima – kroz igru, priču ili zajedničku komunikaciju.

Kao vrlo mlada postala sam majka, danas 21- godišnjeg sina, koji je upravo na ovaj način izrastao u jedno prekrasno stvorenje, iako su svi mislili da će mu zbog rastave braka nešto nedostajati u životu. Zaista se nemojte kriviti ako se nađete pred životnom prekretnicom koja je u vaš život donela iskustvo razvoda. Idealni uslovi su da deca rastu u sretnim porodicama, gde se otac i majka vole i međusobno podržavaju, poštuju i razumeju, no nije uvek tako i nemaju svi mogućnost rasti i odrastati u takvim uslovima. Nažalost, sve je više takvih situacija među svima nama i ne moraju deca patiti zbog toga. Teže će im biti da gledaju dva nesretna roditelja kako se ne vole i svađaju, nego da gledaju roditelja s kojim ostaju, naravno kada prođe vreme prilagodbe, oprosta i prihvatanja, koji je u miru sa sobom. Danas ne retko roditelji ostaju u dobrim odnosima, što je vrlo zdravo za daljnji odgoj deteta i na taj način deca lakše prebrode razdvajanje od onog roditelja s kojim više ne žive.

Deca uče ono što vide. Ako im pružamo ljubav, pažnju, razumevanje i podršku, bilo da smo samohrani roditelji ili roditelji u braku, ona će iz toga naučiti da je jedino ispravno postupati tako kako mi postupamo sa njima. Kada pak gledaju svađu, nepoštivanje i omalovažavanje, smatrati će da je to u redu, i graditi će svoje obrasce ponašanja i svoja uverenja na temelju onoga što se događa u njihovom domu. Tako će se odnositi i prema drugima oko sebe.

Danas kraj toliko tehnike i sveta koji napreduje iz minute u minutu, modernih igračaka, telefona, tableta, igračih konzola i sličnih čuda tehnike, teško je deci odvući pažnju i zabaviti ih na drugačiji, rekla bih čak zdraviji način. Jeste da su deca postala vrlo napredna i vrlo inteligentna i ne treba im puno da „polove“ kako sve to funkcioniše i da im je to sve vrlo zabavno i da se kroz sve te igre razvijaju motoričke i intelektualne sposobnosti, ali pokušajmo ipak našoj deci vratiti one stare društvene igre i zanimacije pri čemu će učiti povezivati se sa sobom i sa drugima.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.