Proročanstvo o papama

Papa Franjo rođen je 17.12.1936. Otvoren, pristupačan, drag, srdačan – mnogima se svidio. Njegov prvi nastup u javnosti bio je prirodan, gotovo spontan. Sve su to osobine Strijelca koji ne komplicira, nego radije generalizira.
Konjukcija Sunca na kraju Strijelca i Jupitera na početku Jarca daju osobu koja je časna, poštena, a nerijetko i slavna. Ugled neće izostati, nego porasti. Trigon Jupitera i Urana učinit će njegova putovanja originalnim, a prihvaćat će ga kako ljudi iz njegove domovine, tako i mnogi iz cijelog svijeta.
Merkur u Jarcu govori o osobi koja zna postaviti stvari na njihovo mjesto, izražava se jasno i točno, a isti je planet u trigonu s Uranom, pa mu je inteligencija brza, lako povezuje čak i ono što drugi teže mogu dokučiti. Bistar i jasan u trenutku.
Venera i Mjesec su u konjukciji u Vodenjaku što emocionalnu stranu njegove ličnosti čini izrazito ljudskom i otuda velika sklonost ka pomaganju drugih iz iskrenih humanih motiva. Svoju ljubav on pruža svim ljudima jednako, svaki je čovjek važan.
Karmički čvor je u Strijelcu u konjukciji sa Suncem – ovo je znak koji je mogao ukazati da će jednog dana postati Papa. Lakoća i sposobnost komuniciranja dolaze mu iz prošlog života, a u ovom on ima zadatak nadilaziti sve granice, ojačati pravednost, probuditi ideale, poštenje, čestitost.

Sve spomenuto zvuči sjajno, no uvijek postoji i neka zamka.
Kod Pape je to Saturn u Ribama (u znaku kršćanstva) koji je u opoziciji s Neptunom (vladarem Riba) u Djevici (u znaku svog izgona). Ovaj aspekt koji papa Franjo nosi u sebi mogao bi se manifestirati tako da neke ozbiljne i važne teme povezane s kršćanskim svijetom napokon izađu na vidjelo, no to ne znači da će iste kršćanstvu donijeti dobrobit.
Sa svim vrlinama koje ima u svojoj ličnosti, vjerojatno je za pretpostaviti da će papa Franjo biti otvoren i slobodan (i ime Franjo znači slobodan) prema nekim tajnama koje je crkva možda dugo skrivala. U svojoj čestitosti on će možda dopustiti da se iste objave ili barem da budu dostupne određenom broju ljudi.
Nije nemoguće da će informacije do kojih će se doći na neki način smanjiti povjerenje ili u nekim dijelovima oslabiti moć ili poziciju crkve. Aspekt opozicije Saturna i Neptuna (i to u Ribi i Djevici) složen je i prava je dubioza za analizu njegova utjecaja na crkvu kao takvu. No ono što je zapisano na nebu (u zvijezdama), tako će vjerojatno biti i na zemlji…. Kako će se kroz djelovanje pape Franje ovaj aspekt manifestirati možemo samo nagađati, no on će se kad tad ispoljiti. Ovo je (malo prije) samo jedna od mogućih varijanti. Ovaj plemeniti čovjek bit će sigurno otvoren prema svemu što se skrivalo, a kakve će to posljedice imati, možda su već naznačili neki stari proroci.

U Malahijinom proročanstvu s kraja 16. stoljeća odlično se prepoznaju opisi posljednjih nekoliko papa. Ondje je na primjer 263. papa opisan kao „Polumjesečnik“, a isti je točno toliko i bio papa. Potom je 264. papa naveden pod imenom „De labore Solis“. To je bio papa Wojtyla, odnosno Ivan Pavao II. De labore Solis u prijevodu znači „muka Sunca“, a isti je papa rođen za vrijeme pomrčine Sunca što se jasno vidi iz njegove natalne karte. Idući papa, 265.-ti, koji bi po Malahiji trebao biti predzadnji naveden je pod imenom „Maslinova grančica“. Zanimljivo da je 265. papa uzeo ime Benedikt XVI, a simbol je benediktinaca maslinova grančica.
I konačno, prema istom proročanstvu – posljednji papa, 266. po redu, naziva se Petrus Romanus. Ono što zasad znamo da povezuje spomenuto ime s papom Franjom jest njegovo porijeklo koje je talijansko. Znači uklapa se Romanus, a zašto Petrus, ostaje zagonetka. Proročanstva nije uvijek lako dešifrirati, no ako protumačimo da je Petar kao osnivač crkve bio prvi, a da papa Franjo u svom nastupu naglašava poniznost, brigu za siromašne i povratak skromnosti, jednostavnosti, odnosno korijenima kršćanskih ideala, mogli bismo ga lako nazvati Petrom..?
Što znači da je ovo možda posljednji papa vidio je Malahija, no aspekt Saturn-Neptun u prije opisanoj poziciji vjerojatno nosi ključ.

I na kraju ne možemo izostaviti jednog od najvećih proroka koji u svojim proročanstvima nerijetko također spominje pape, a to je Nostradamus. Evo što on kaže o jednom od papa:

Ne od Španjolske nego od Francuske stare
Bit će izabran da vodi posrnuli brod.
Jedno obećanje će dati neprijatelju
Koje će donijeti veliko zlo njegovoj vladavini.

Kardinal koji je objavio „hebemus Papam“ bio je francuski. Crkvu danas mnogi uspoređuju s posrnulim brodom. Nastavak još ne možemo tumačiti, ali možemo razmisliti i povezati ga s natalnom kartom pape Franje. Također, sve ovo moglo bi se odnositi i na nekog papu koji je već bio postojao, pa se sve može uzeti i s rezervom.

Za kraj izdvajamo ove Nostradamusove stihove koji će vas sigurno potaknuti na razmišljanje:

Velika će zvijezda svijetliti sedam dana
Iza oblaka će se pojaviti dva Sunca.
Divlji će pas zavijati čitavu noć
Kada Papa bude mijenjao mjesto boravka.

Ako se prva dva stiha zaista odnose na nebeske pojave, a posljednji na sadašnjeg Papu (po Malahiji je to zadnji), pred nama je vrlo zanimljivo doba….

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.