Promjene tokom ejakulacije mogu ukazati na rak prostate

Rak prostate započinje u maloj žlijezdi u obliku oraha kod muškaraca i to baš onoj u kojoj se proizvodi sjemena tečnost koja hrani i transportuje spermu, navodi čuvena američka klinika „Mejo“.

Iako rak prostate obično nema nikakve simptome dok ne postane dovoljno veliki da izvrši pritisak na mokraćni kanal, postoji znak koji se može javiti već tokom ejakulacije.

Naime, manja količina ejakulirane tečnosti može signalizirati rak prostate. Ujedno i bolne ejakulacije takođe mogu ukazivati na ovu bolest.

Uobičajeni simptomi raka prostate inače su:

Potreba za čestim mokrenjem, posebno noću
Teškoće u započinjanju ili zadržavanju mokraće
Slab ili isprekidan protok urina
Bolno mokrenje ili peckanje pri istom
Teškoće u postizanju erekcije
Pritisak ili bol u rektumu
Bol ili ukučenost u donjem dijelu leđa, kukovima, karlici ili butini
Kako tvrdi Nacionalna služba za javno zdravlje u Velikoj Britaniji, rizik od karcinoma prostate nije veći kod muškaraca sa uvećanom prostatom, nego kod onih koji imaju normalnu veličinu.

Ono što se jedino za sada zna jeste da je rak prostate češći kod starijih muškaca između 75 i 79 godina, kao i kod muškaraca afroameričkog porijekla. Najmanje se javlja kod Azijata.

Takođe, istraživači su pronašli vezu između gojaznosti i prekomjerne težine, kao i višeg stepena karcinoma, odnosno njegovog bržeg rasta.

Stoga, ljekari savjetuju da svi muškarci koji primijete bilo kakve promjene u ejakuliranju to shvate ozbiljno i jave se ljekaru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.