Postavite pitanje i otkrijte odgovor-tarot da ne

Nedavno ste se zatekli na jednom od alternativnih sajmova i divili brojnim špilovima tarot karata. Uzimali ste ih u ruke, prebirali, no jednostavno niste znali kako ih upotrebiti? Dok su vas privlačile slike i boje, u glavi su vam se rojila mnoga pitanja na koja biste rado želeli znati odgovore. Baš kad ste pomislili kako bi bilo lepo znati koristiti ove moćne karte, pa makar se malo i poigrati s njima, zaključili ste kako baš ništa ne znate o tome i da je to jednostavno prekomplikovano.

Bacanje tarota može i ne mora biti složeno. Da ne biste ostali obeshrabreni u svojim nastojanjima, uputićemo vas na vrlo jednostavan način bacanja služeći se ne sa svih 80-tak, nego samo s 22 Velike Arkane. Za početnika dovoljno.

Koliko ćete biti zadovoljni odgovorima, zavisiće od vaše koncentracije na pitanje, preciznosti njegovog postavljanja i osećaju kad trebate stati. Jer nemojte vrteti karte sve dok vam ne ispadne odgovor koji želite. Poenta je u tome da se potpuno usredsredite na problem i prenesete vibracije na karte. Stari filozofi verovali su u teoriju o superpamćenju u kojem su zapisana sva znanja čovečanstva, sve o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Zvali su to Anima Mundi ili Duša Sveta. Sve je povezano i sve teče, a mi smo samo kapljica u moru. Ako imate pitanja na koja biste žarko želeli odgovore, trebate se fokusirati i u miru povezati sa Dušom Sveta. Tako konektirani, postaćete kanal kroz koji ćete s lakoćom dobivati odgovore. Tarot je jedan od načina sagledavanja stvari i put ka dubljim spoznajama.

Ovo je samo jedan od načina služenja tarotom, koji je primeren početnicima i pitanjima na koja želite dobiti konkretan odgovor.

Uzmite 22 karte tarota – Veliku Arkanu. Smirite se i okružite ugodnom atmosferom. Možete zapaliti duft lampu s vašim omiljenim eteričnim uljem ili mirisni štapić. Dobro je uvek imati prozor u prostoriji barem malo otvoren (onako na koso), kako bi bili povezani sa svime, te kako bi loše vibracije imale put za izaći van.

Koncentrišite se na problem i formulišite pitanje čiji odgovor može biti DA ili NE. (Na primer: Da li me ta i ta osoba voli? Da li ću dobiti posao? Da li ću ovog leta putovati?,…) Možete slobodno pitati što god želite, ali formirajte pitanje tako da odgovor može glasiti ili pozitivno (da) ili negativno (ne). Dok sve to radite, možete polako i smireno mešati karte. Radite to onako kako vama odgovara i kako vam ide. Važno je da sve radite koncentrisano, bez većeg napora i iskreno.

Kad osetite da ste postigli nivo koji vas zadovoljava, stanite s mešanjem, jednom presecite karte, spojite ih i jednim potezom rasprostrite pred sebe. Izvucite jednu kartu i pogledajte je. Nađite je u naše 3 grupe karata i razmislite o datom vam odgovoru.

Ako vam to nije dovoljno, ili još više, ako ste dobili neutralan odgovor (grupa karata koja ne znači ni DA ni NE, nego je odgovor NEUTRALAN), možete ponoviti postupak, no neka pitanje bude još preciznije i određenije. Ako i tad dobijete neutralan odgovor, ne bacajte karte pod svaku cenu, nego pustite vremenu da se stvari iskristalizuu, te nakon određenog peroida, za kojeg vi procenite da je dovoljan, možete ponavljati svoja pitanja.

Pojednostavljeno rečeno, ako dobijete „da“, stvari će se verovatno konkretizovati, odnosno vaše pretpostavke u pitanju su tačne. Ako dobijete „ne“ stvari se verovatno neće ostvariti, bar ne još sad, a ako dobijete „neutralnu grupu karata“ može značiti ili da situacija još nije sazrela za ostvarenje, treba pričekati, razmisliti, posavetovati se ili da još treba poraditi, uložiti napore da bi stvari krenule putem ostvarenja.

Savetujemo takođe da izbegavate negativna pitanja ili da ne „nadmudrujete“ tarot, jer ćete se zapetljati i nikuda nećete stići. Nije doduše zabranjeno postavljati negativna pitanja (npr.: Da li taj i taj neće to i to učiniti?), ali vam je pametnije formulisati pitanja pozitivno (znači npr.: Da li će taj i taj to i to učiniti?); jednostavnije je i na takva pitanja se bolje i lakše koncentrišete.

Uz grupe karata, navešćemo vam i kratka tumačenja, kako biste mogli bolje razmisliti o odgovorima.

Ako ste izvukli jednu od sledećih karata, možete smatrati da je odgovor na vaše pitanje DA:

I Čarobnjak – Da, na način koji uključuje veštinu, spretnost i brzinu
III Carica – Da, sa stilom koji potiče stvaralaštvo, plodnost i ulogu žene
IV Car – Da, uz uvažavanje reda, autoriteta i discipline, te muške uloge
XIV Umerenost, Umetnost – Da, na način umerenosti, sklada i uravnoteženosti
XVII Zvezda – Da, uz veru, nadu, čistoću duše i iskrenost
XIX Sunce – Da, izgledna je konkretizacija i ispunjenje želja, sreća
XXI Svet – Da, na pravom ste mestu i u pravi čas, celovitost ispunjenja, dosegnuti cilj

Ako ste izvukli jednu od sledećih karata, možete smatrati da je odgovor na vaše pitanje NE:

II Svećenica – Ne, jer se traži strpljenje i uvažavanje žene i intuicije
V Svećenik, Papa – Ne, jer trebate više verovati u sebe ili naći dobrog savetnika
XII Obešeni – Ne, jer je previše toga protiv vas, prevelika je cena koju biste platili
XIII Smrt – Ne, jer će se sve ionako promeniti, a onda će sve biti i drukčije
XV Đavo – Ne, jer se radi o nižim strastima ili samo o materijalnim interesima
XVI Kula – Ne, jer se previše toga pokrenulo u promene, pa je sada sve nestabilno
XVIII Mesec – Ne, jer uprkos intuiciji i talentu, niste u sigurnom položaju

Ako ste izvukli jednu od slijedećih karata, možete smatrati da niste dobili jasan odgovor na vaše pitanje, odnosno da ste dobili NEUTRALAN odgovor:

0 (XXII) Luda – Još je sve otvoreno i nedefinirano, sve je moguće, slušajte svoje srce
VI Zaljubljeni – Dobri odnosi su na pomolu, no treba izabrati ili pričekati da sve zaživi
VII Kola – Treba samo dalje raditi, boriti se i ulagati napore, na dobrom ste putu
VIII Pravda – Na putu ka kompromisu još treba pažljivo odvagati stvari
IX Pustinjak – Mudrost će odlučiti, stvari sazrevaju na najvišem nivou, razmislite, pa delujte
X Točak sreće – Imate dobre izglede ako ostvarite ravnotežu ambicija i skromnosti
XI Snaga – Trebate još poraditi do cilja, a snage imate, samo nastavite
XX Sud, Novo doba – Potrebno je sagledati stvari i ako treba nešto i promeniti

I još nešto:

Ne preterujte s količinom pitanja i ne insistirajte na odgovorima. Ako želi, tarot će vam pokazati put, a ako ne želi, možda to znači da ga već vi sami znate.

Istražujte!

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.