Porodila se sama u kadi i sve snimala

Legasi Along, 24-godišnja influenserka, odlučila je da podijeli snimak porođaja trećeg djeteta s cijelim svijetom. Svog najmlađeg sina naumila je da rodi u vlastitom kupatilu, tačnije u kadi, bez ičije pomoći i bez bilo kakvih lijekova za olakšavanje bola.

Sve je snimila i objavila na YouTubeu u martu te video do danas broji više od 700.000 pregleda. Njen cilj je da osnaži žene iz cijelog svijeta.

„Htjela sam da svi koje zanima spoznaju šta se događa, kakav je osjećaj i koliko je moguće biti miran. Porođaj je osnažujući. Nakon toga shvatite da možete bilo šta“, kaže Legasi, majka i dvojice starijih sinova – četvorogodišnjeg Prinsa i dvogodišnjeg Romea.

„Želim da žene shvate da imaju izbor kad je porođaj u pitanju. Naravno, objaviti to na YouTubeu nosi svoje izazove. Prvenstveno se trebalo pobrinuti da nema golotinje“, dodaje.

Legasi ima svoju kompaniju koja nudi virtuelne doule, žene koje pomažu i podrška su kroz trudnoću, porođaj i period nakon njega, piše „Index.hr“.

„Čak i prvo dijete sam rodila bez lijekova i bila sam smirena. Primalje su bile impresionirane“, prisjetila se Legasi koja se 2016. počela baviti snimanjem videa za YouTube.

U početku je davala savjete o trudnoći i porođaju. Potom je ostala drugi put trudna pa je dokumentovala i trudnoću. Sina Romea je rodila 4. decembra 2017. Tvrdi da je drugi porođaj bio lakši od prvog jer je znala šta da očekuje.

Ponovo je ostala trudna početkom 2019. godine. Nadala se da će beba biti ženskog pola, ali ubrzo je uslijedilo veliko razočarenje jer je u 12. sedmici trudnoće pobacila.

„Ljekari nisu znali zašto se to dogodilo. Nisam htjela ništa skrivati te sam snimala i videosnimke o toj temi iako mi ih je i danas teško gledati. Ali nisam to učinila zbog sebe, nego zbog drugih“, objasnila je.

Legasi je samo mjesec dana kasnije, u aprilu 2019. godine, saznala da je ponovo trudna. Vijest nije dijelila do trećeg mjeseca trudnoće. Trudnoća je bila zdrava, kao i porođaj koji je uslijedio 12. januara 2020.

Dok je primalja stigla, Legasi je već držala sina u rukama. Mama i tata su mu dali ime Hiro.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.