Pogledaj ovu kurvu.”, “Ajme, kakva kurva!”

Pogledaj ovu kurvu.”, “Ajme, kakva kurva!”, “Kurva se opet fotkala i stavila to na Instagram.”, “Ostavio me radi kurve.” i slične rečenice nažalost su dio moje i tvoje svakodnevice.

Otkako pamtim otac je “častio” mene, moju majku, sestru i baku riječju KURVA. Sve do neke adolescentske svijesti nisam bila sigurna je li to riječ koja označava svaku žensku osobu, ženske osobe koje se nalaze u blizini mog oca ili nešto treće?

I onda sam shvatila da kurve ne postoje nego da postoje idioti i idiotkinje poput mog oca i da nije problem u meni ili mojoj mami nego u njima samima.

Uz oca, i u gimnaziji su me prekrštavali pa sam umjesto Ana često bila Kurva jer sam se družila s dečkima više nego s curama. Da stvar bude najbo…najgora, tim predivnim imenom zvale su me CURE koje o meni pojma nisu imale ali smetala sam im pa udri kamenjem odnosno uvredama.

Kud god pođeš, postoje te male žene koje će drugu vrijeđati na najgori mogući način, najodurnijom riječi. Ma što jedna drugoj napravila (često bez razloga) tu riječ ne bi smjela uputiti nikad niti jednoj. Riječ kao riječ, reći će mnogi, ali puno je gore od toga.

Ne branim muškarce, ali kad oni to izgovaraju mene kao da manje smeta jer si uvijek pomislim: “Ha, jadan, šta on zna? Jadničak. Valjda će shvatiti jednog dana.” Oni samo ne razumiju, a žene su svjesno okrutne.

U trenu kad istu riječ čujem iz ženskih usta dobijem ospice jer to mi je jednako da je kantu govana prosipala po toj ženi, a sigurno, ma što napravila to ne zaslužuje. Riječ kurva za sobom nosi stoljeća ružnih postupaka i štete nanesenih upravo ženama, i ti sve to svališ na jedna leđa? Čemu? Zar nemaš nikakvo poštovanje prema ženskom biću? Vlastitom i tuđem?

O kakvoj god da se glupači ili kozi radi (znam, i ovo su uvrede i nije lijepo) i što god da ti je napravila, nemoj reći “kurva”, nemoj vrijeđati jer to boli.

Sad boli nju, a kasnije će boljeti tebe.

Svaki put kad to izgovoriš zamisli da ispred tebe stoji tvoja majka, sestra, kćer, najbolja prijateljica ili ti. Između tebe i sugovornice zamisli zrcalo i kako se ta riječ odbija u tvom smjeru. Okrutna si. Prema sebi.

Žena koja izgovara najgoru zamislivu uvredu nije zaslužila niti da je se kurvom nazove jer je jadnija čak i od toga. Ona je ništa, bezvrijedna, mala i neprivlačna.

Kurva nije ona koja ti se spetljala s mužem jer ga nitko, pa ni ona, nije puškom tjerao.

Kurva nije ona koja ima više od tebe ili izgleda bolje.

Kurva nije ona koja ima bolji posao ili putuje svijetom dok ti sjediš doma.

Kurva nije ona koja se seksa s više od jednog muškarca u životu niti ona koja to radi za pare. To je prostitutka, a kurve ne postoje.
Zahvaljujem svakoj koja me tako nazvala, ali i ocu, jer da me nisu pokopali toliko puta ne bih se uspjela iskopati ispod hrpe njihovih, ne mojih, govana i postati ono što jesam i ići u smjeru u kojem sam naumila. Je li lako? Nije, ali okus je puno slađi ako je u početku bio jako gorak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. JANUAR 2021

Pročitaj →

Žena u zagrljaju voljenog muškarca

Pročitaj →

U ovim godinama žene su najsrećnije

Pročitaj →

Ne ignorišite simptome povišenog holesterola

Pročitaj →

Ovaj Zarin kaput je neodoljiv, evo kako ga nositi s tenisicama

Pročitaj →

Saznajte da li ste mudar ili običan roditelj

Pročitaj →

Tri pravila za svakodnevnu njegu

Pročitaj →

U ovu ZARA suknju vrijedi investirati, totalni je hit!

Pročitaj →

Spas za probleme sa probavom – Eterična ulja

Pročitaj →

Janjuš o odnosu Maje i Čorbe

Pročitaj →

Miljana Kulić priznala koliko se kaje

Pročitaj →

Vikendica od čelika i stakla na obronicma Avale

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.