Pobednici i gubitnici

Svatko voli pobijediti, no ne zna se svatko ponašati u takvoj situaciji. I obratno, treba znati gubiti. Ako može, sa šarmom ili još bolje s humorom.

Sigurno ste se u životu ne jednom zatekli u obje uloge i kako ste osjećali u duši? Da li ste bili spremni sve što ste „osvojili“ podijeliti s drugima? Ili je proradila taština i sebičnost, pa ste im postali naporni? Da li ste prepoznali one potištene i s njima suosjećali čak i u ulozi pobjednika? Da li ste kao poraženi pružili ruku pobjedniku i iskreno mu čestitali?
Prisjetite se i razmislite… Ima jedna izreka koja kaže da je posljednji zapravo prvi. Jer je veličina i u tome da onaj tko gubi zna prihvatiti poraz, te tako nadrasti svoju situaciju. Dok se onaj koji dobiva ne treba uhvatiti u zamku bahatosti jer time priziva sve negativne vibracije k sebi.
Svijest o tome da danas može biti ovako, a već sutra drukčije, budi u nama spoznaju da smo svi jako, jako povezani.

Evo kako u takvim situacijama najčešće reagira svaki pojedini znak.

OVAN

Voli biti prvi i to mu je u prirodi. Ne drži se visoko, ali već gleda da ide dalje. Spreman je dijeliti s drugima, ali se neće baš gurati u to. Tko je blizu njega, osjetit će njegove vrline i ugodu pobjede. Kao poražen, igra fair play i pružit će ruku pobjedniku. Nikad nije zlopamtilo. Ako izgubi, on jednostavno brzo nastavlja dalje.

BIK

Pobjeda mu znači ako od nje ima neke konkretne koristi. Ako se uz nju veže samo nešto neopipljivo, onda može biti ravnodušan. Slično je i kad se zatekne u ulozi gubitnika. Neće mariti gubeći nešto nematerijalno, ali ako se treba odreći nečeg materijalnog ili onog što mu život učini ugodnijim, teško će se s tim miriti.

BLIZANAC

Blizanac će se uvijek snaći. Njihova gipkost manifestira se ne samo na fizičkoj razini, nego i u stavu. Relativizirat će uglavom sve. Rado će se zabavljati svojom pobjedom, ali joj neće pridavati previše značaja kao netko drugi. Nije niti gord, niti preponosan, više je realist. Kad izgubi, racionalizira i ostaje na površini. Tako se liječi od poraza.

RAK

Iako nikad neće otvoreno priznati, Raku pobjeda mnogo znači. Voli se dokazivati i u dubini duše osjećat će pravo ispunjenje kad pobijedi. Taj osjećaj podijelit će s drugima, a sigurno je da će suosjećati s onim tko je izgubio. Vjerojatno će ga i tješiti. Kad gubi, dugo nakon toga analizira gdje je pogriješio. Tako se sprema da to ispravi.

LAV

Za mnoge rođeni pobjednik, onaj koji blista (najradije pred pubikom), samo što mu još nedostaje lovorov vijenac na glavi. Dijelit će s drugima, no samo ako su mu pokorni i spremni slušati njegove samohvalospjeve. Nerijetko postaje naporan. Kad gubi, treba mu malo vremena da to probavi, a onda pruža ruku, no ne može sakriti krutost.

DJEVICA

Iako je pobjednik, obično se ponaša kao sluga. Rado će svoje zasluge ponuditi na uslugu nekome ili ih učiniti korisnim za većinu. Zbog svoje prirodne skromnosti osjeća se pomalo čudno kao pobjednik. Ako gubi, prigovarat će svemu i svačemu, a sebe će analizirati još dugo vremena. Beskonačno će usavršavati detalje da opet ne izgubi.

VAGA

Ova priroda i kao pobjednik ponašat će se skladno i bez velike pompe uživati u postignutom. Neće pretjerivati ni u čemu, a jednako će biti usmjerena i na poraženog. Trudit će se uklopiti ga u svoj pobjednički status. Kad gubi, Vaga je tužna, no nema nikakvih problema čestitati onom tko ju je nadmašio. To čini iskreno.

ŠKORPION

Uživa u pobjedi, ali to ne pokazuje otvoreno. Obično spomene neki problem ili novu bitku u koju ide kako bi, za svaki slučaj, uspavao pobijeđenog protivnika. Gubeći, grize se u sebi, ali nerijetko to nitko ne zna. Miran je i sabran, bori se do kraja. Dok čestita, zapravo u sebi već razrađuje taktiku kako će pobjednika srediti.

STRIJELAC

Ova plemenita duša najradije bi svima podijelila svoje zasluge i pobjede. Ponekad čak ni ne razlikuje pobjednika i poraženog. Neke tipove povremeno muči taština, pa se vole malo nahvaliti, ali brzo uključe i druge u svoj zvjezdani status. Kad gube, galantni su, gospodski priznaju poraz i čestitaju. Pravi su fair play igrači.

JARAC

Ako pobijedi, to mu jako mnogo znači, ali ostaje miran. Pobjedu smatra očekivanim rezultatom svog uloženog truda. Slavi se kratko bez previše pompe, jer on već nastavlja graditi dalje. Ako gubi, nikad se neće pomiriti s porazom, ali će biti realist. Sagledat će što može, a što ne može i idući put će se boriti prema tome. Sve dok ne pobijedi.

VODENJAK

Vodenjak bi od svoje pobjede napravio show za prijatelje i društvo. Za njega je to postigunće vrijedno dijeljenja i pripada svima. Kad gubi, nije mu drago, a od poraza se liječi relativiziranjem. No u dubini duše on već osmišljava neki sasvim novi stil kojim u budućnosti namjerava doći do rezultata, odnosno do pobjede.

RIBE

Kad pobijede, Ribama obično nije jasno što to znači. Ne znaju biti na tronu, nego će radije sjesti do poraženog i satima ga tješiti. Njihova samaritanska priroda ne dopušta im zanemarivanje slabijih. Ako pak gube, u stanju su danima plakati nad svojom sudbinom. Sve dok im to ne dosadi. Onda pomirene i ravnodušne krenu dalje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.