Planete u partnerskim odnosima

U uporednom horoskopu, najviše se gledaju lične planete i svetla. Ona su ono što mi zračimo i činimo. Jupitera je najbolje sagledavati kao pomoć a Saturna kao kaznu s neba. Transaturnovske planete su uticaji na koje nemamo moć usmeravanja. Sunce i Mars se najviše gledaju u ženskom horoskopu, a u muškom horoskopu se najviše gledaju Venera i Mesec. Ajd da vidimo kako koja utiće na naše veze?

Sunce i definicija identiteta
Najšešće možete videti u medijima da upoređuju dva znaka, odnosno, dva položaja Sunca. Znak u kome je Sunce govori o vašem identitetu, ali i pokazuje kakvog partnera najviše poštujete. Ali to vam je je velika zabluda jer Sunce voli sebe jer ej ono naš život – koji je zbog sebe, a ne zbog tebe. Takođe, znak u kome je Sunce je pokazatelj elemenata koje žena potiskuje u sebi i traži od muškarca. Prema tome Sunce su ženske slabosti. Sunce je velikodišno, naravno prema sebi i teško može biti faktor stabilnosti veze jer je navalentno i autoritativno – pa ženi ostaje samo da trpi ako hoće. A takve osobe nikako ne mogu biti oni u koje se partner lako zaljubi. Stoga, da bi veza opstala, neko mora preuzeti odgovornost. Ali ni kompatibilnost nije ni od kakave pomoći – tj. naspramni znakovi – jer svako vuče na svoju stranu. Pozitivni aspekti Sunca koriste Suncu, opozicija daje netrpeljivost i stalno čačkanje, a kvadrat je vaša najslabija tačka jer svađa je neminovna. Kod inkonjukcije džaba se mučite, a konjukcija daje trvenje tj. nadmetanje. Prema tome, Sunce nije ni malo stabilizirajući element veze, ni kao otac, niti kao autoritet – džabe gledate poređenje Znakova u novinama!

Mesec i emocionalni faktori
Mesec reprezentuje naše emocije (radost i strahove); jake instinkte potrebe za sigurnošću i emocionalno blagostanje. U isto vreme, prikazuje podsvesne reakcije kojima se postiže ili degradira harmonija. Mesec još prikazuje kakvu atmosferu kreiramo u svom domu i okruženju i označava način na koji osoba uzvraća drugim ljudima, njene instinktivne reakcije, a u sinastriji – količinu osećanja koje unosi u vezu. S Mesecom partner ne može da pliva sigurno kroz život i uglavnom potone, jer dobre ljude obično iskorišćavamo i smatramo budalama. Zašto je to tako kada je Mesec duša Zodijaka? Pa ne jaše se lav – nego magare – a jahača nebrojeno! Danas, ako očekujete emotivnu podršku i razumevanje – verovatno mnogo čitate bajke. Na planu gde smo najosetljiviji i najranjiviji, moramo biti jako oprezni jer partneri i protivnici koriste kao ranu u koju sipaju so ili nas iskorišćavaju. I ovde: džaba vaše dobrote. I sad kakvu atmosferu da kreiramo, uplašeni, isfrustrirani, nepoverljivi i preosetljivi? Istovremeno, to znači da uz Mesec partner ne može da ispuni svoje emocionalne potrebe – osim da mu partner bude mama.

Merkur i faktori razumevanja
Merkur nam govori kako čovek razmišlja, koliko je logičan, da li je tehnički um, ili vizuelni tip? Koliko je sposoban da se koncentriše na neke stvari, kakva mu je memorija? Merkur je i planeta pokreta i opažanja. Pokazuje na koji način primamo utiske iz okoline, kako ih obrađujemo i kako mentalno (umom) reagujemo? Da li smo objektivni u obradi tih informacija? Dalje, kako komunicira i kakve odnose ima sa drugim ljudima – da li je upućen na sebe, iznutra, ili na svet, spolja? Komunikacije su bitan element svakog Horoskopa. Merkur nam pokazuje koliko razumemo sebe i druge, i koliko smo sposobni da razmenimo informacije sa partnerom. A Merkur je inače najveći lažov u zodijaku. Merkur i Blizanci su lažovi! Ponavljam – lažovi. Još denom – lažovi! Nema tu iskrenosti, poštene razmene. Merkur vešto koristi priliku da se nametne i ugrabi što se ugrabiti da. Nije lud da razmenjuje svoje ideje s drugima. Što bi pomagao drugima kada ni njemu niko ne pomaže. Razumevanja i poštenja s partnerima nema, ali je sve ukapirao i gleda svoju korist. Kompatibilnost? Ma, on ima svoj stav, jer ako mu fora uspeva – zašto bi išta menjao. A ukoliko ne uspeva, pa on je majstor da te žednog prevede preko vode. Razumevanje? Pa kome će on da popuje ukoliko naiđe na sebi ravnog?

Venera i romantične potrebe
Slatkica! Venerica, planeta ljubavi, romantičnih odnosa, ukazuje šta je privlači kao vrednost. U kakvu god vrstu odnosa (zbog čega) ulazi sa partnerom u vezu – džabe sigurno nije. Po njenom položaju možete videti šta vrednuje u drugima. Oboma, Venera pokazuje kakvoj vrsti ljubavnog iskustva teže i šta će uraditi na tom planu. Venera je ta koja koketira, zavodi, privlači, folira, manipuliše i pokazuje naklonost i navodnu društvenu sklonost – čitaj – koristoljublje. Ona unosi sklad samo ukoliko je (seksualno ili materijalno) zadovoljiš. Sasvim je to suprotno od njene uloge – da pruža. He, pa ko je lud da daje a da i ne prima – zna to ona. Poštenje i poštovanje – da u direktnoj je funkciji tvojih atributa oličenih u debljini tvog novčanika. E sad, šta mislite koliko procentualno ona vidi one koji je privlače i one koji su joj odbojni? Dakle, pokazuje šta je po vama neophodno za ljubav? I ako ne neđe ono što voli, eto usamljenosti. Najčešće se govori o neispunjenosti i nesposobnosti da se pruži ljubav – ali će uzeti sve jer sve voli i voli da je vole, a ona će voleti onoliko koliko misli da treba a ne koliko je korektno da odgovori! Ne, nije verna.

Mars i faktori izazova
Sve je seks! I ono što ne znate da definišete – je seks! Objasniću. Seks je od esencijalne važnosti u bliskim vezama, koga reprezentuje Mars. On je muškarcima u isto vreme reprezent: tela, snage, mišića, muškosti. Ženama pokazuje tip muškaraca koje privlače (projekcija njihovih seksualnih potreba). Mars će pokazati i da li ćemo moći da radimo zajedno, i naravno, sposobnost da se borimo za ono što nam je potrebno, pa i da pokažemo svoju energije, jel? Ali, gde je Mars, tu su i problemi, jer simbolizuje ličnu borbu za opstanak. Naša civilizacija teži da suzbije energiju Marsa, vrstom konstruktivnog kanalisanja njegove energije, ali je evidentno da potisnut Mars otvori sebi svoj kanal, pa se najčešće ispolji kroz partnerske odnose (u onoj meri i intenzitetu koliko je potiskivan) – iskazujući se kroz burne reakcije: agresivnost, tiraniju, tlačenje – kao odgovor na partnerovo ponašanje. Mars je izazov. Marsa je teško sputati, jer eksplodira tamo, tada i kada se najmanje nadamo. E sad, ako marsom prikazujemo svoju moć i ako smo muškarci – pokazaćemo svoju muškost, volju, seksualnost i koje probleme imamo kada to činimo da ispunimo svoje želje. Dokaz okončan! Mars je u suštini provokator. Provocira radi provokacije, mami žustru reakciju, ima najviše suparnika, suprotstavljanja i neprijateljstava. Kako uspemo da pored svih ovih negativnosti da obavimo seksualni čin – ponekad je enigma. Možda putem izazivanja uzbuđenja. Ova rušilačka individua stvarno teško može biti neki perezent formiranja partnerstava, uvažavanja i poštovanja – tako da je za brak totalno nekoristan – osim za seks!

Jupiter i faktori vere i verovanja
Jupiter prikazuje sferu života u kojoj ispoljavate najveći optimizam, svoje nade i veru u budućnost. Jupiter nije lična planeta – ta energija vam je data da njome radujete druge, otvarate im vidike, prenosite ono što vam je dato: optimizam, veru da život ima smisla. Donosite drugima sreću i radost. U partnerovom horoskopu, Jupiter ukazuje na kom planu vas inspiriše ili navodi na krivo, ili vam prodaje šarene laže čime pruža lažne oslonce. I sad, kako verovati nekome kada priča – da li vas folira ili stvarno proširuje vidike, uliva optimizam ili pruža koristan i konstruktivan savet. Ja, bogami teško poklanjam poverenje ovakvim tipovima. He, i još velikodušno obećava da će vas zaštititi. Oslušnite samo političare i videćete koliko u njima leži dobro prikriven Jupiter – daju vam puno obećanja koja neće biti u stanju da ispune. Na ovog Jupitera nemojte mnogo da se oslanjate jer vas može pogrešno savetovati ili izneveriti.

Saturn i faktori odgovornosti i teškoća
Saturn nameće odgovornost, ozbiljnost, red, disciplinu, teškoće i usporava. U horoskopu prikazuje polje života gde ćete se suočiti sa velikim izazovima, i ako ih nadvladate, tamo ćete steći najveće životno iskustvo. Evo, došli smo do planete kod koje nema foliranja. Saturn pokazuje sferu njihovog života gde morate biti krajnje strpljivi i odgovorni. Time se poteškoće neće izbeći, ali ćete mnogo naučiti i osvestiti. E sad, pitam se dokle ćemo pohađati školu, ali je bar pošten – što obeća, to i ispuni, a ne tamo neki… Kroz njegove lekcije čovek razvija osećaj odgovornosti i da osloni se na sopstvene snage – pa to nemate ni od roditelja! Ako mu ne verujete on projektuje smetnje, sputavanja, strahove i komplekse – ja vam rekoh, ko vam kriv! I volim ga, iako je hladan (bar je pošten).

Uran i faktori reforme i iznenađenja
Zadatak Urana je da nas natera da damo nešto novo, da razvijemo originalnost, nezavisnost, da nas natera da istupimo od reda, od šablona, od normalnog ili očekivanog. Ključna reč je reforma i revolucija, Prvenstveno upravlja intelektom i voljom. Unapređuje intelektualne sposobnosti, daje originalnost, samostalnost, veliku brzinu mentalnih procesa. On vlada pronalascima i inovacijama. Doprinosi da nekom neka genijalna ideja padne na pamet, a ne zna kako? “Eureka” – nije plod rada – to je Uran! On daje bljeskove intuicije, spoznaje. Dobro ili loše postavljen on koristi nas kao bezuslovne izvršioce – nema prenemaganja kao kod Suna i “hoću-neću”, ta volja je jaka čudna, hirovita, nepredvidljiva i strahovite snage. Nikada nećete znati kada će mu nešto pasti na pamet, a kada će odustati. Uz njega vas zovu čudakom, otkačenim, nerazumljivim, neotesanim, menja vam uverenja – samo se okrenete za 180. I sada neko treba da očekuje od vas da se adekvatno ponašate u braku? Ma, zaboravite brak – jedino ljubav i to na brzaka – kako došlo, tako otišlo. Uran voli da radi sam i nije za vezu. Jedino mu priznajem što uspeva da slomi saturnovske inhibicije i ograničenja bilo koje vrste – ali to je klopka. Čovek zloupotrebljava slobodu. A još pomaže da se oslobodimo nečega što više nema smisla – ali i to on odredi, što nije fer. Uglavnom je revolucionaran, iznenadne i nekontrolisane promene, degeneracija, destrukcija, perverzija. Uvek će biti izvor opasnosti – s njim nikada nećeš biti miran – „tempirana bomba“. I od njega treba da nešto očekuješ? Pa, ti si totalno otkačio ako ga prihvatiš!

Neptun i faktori mistike i idealizma
Na samom početku je prevario astronome, jer ga nisu brzo pronašli – a nastavlja da vara i danas. S njim ništa lepo, osim u umetnosti. On je prosto zakačen za narkomaniju. Teško ga je pozitivno iskoristiti jer on inače nema veze za realnim i materijalnim planom. On je kao oblak: sad ga vidiš i odjednom je nestao ili se transfiormisao u nešto neobjašnjivo. Tako da ja i duhovnost koju propagira dovodim u pitanje. Klasičan prodavc magle. On vlada višim dimenzijama i višim nivoima naše svesti koji su za nerazvijenog čoveka neshvatljivi. Vezuje se za: san, nebulozu, iluziju, varku i menja čoveku percepciju. On je simbol luminacije, mistične ekstaze, fantazije, imaginacije, da gajimo ideale. Ma, nepovoljno deluje jer će nešto uvek da skriva od partnera, plete neku nevidljivu mrežu ili krade. Ali prevara sigurno. E, on baš krije onog mangupa na belom konju. Doprineće idealizovanju pogrešne osobe. To govori o: slabom kontaktu sa realnošću, opsesijama, fobijama, halucinacijama, psihološkoj nestabilnosti, nepraktičnost, sklonosti ka upetljavanju u skandale, ekscesne situacije, nesmotrenost ili žrtva nesmotrenosti, i generalno haos u životu. Beži od njega jer obožava skandale i čuvaj psihu. Obožava haos, prate ga maleri, zaposednutost, fantazije. Generalno partnera varkom uvodi u stanje da okrene leđa čvrstim činjenicama i uljuljka se lažnom osećaju sigurnosti. He, pa sad mu veruj i idi u brak!

Pluton i faktori destrukcije i transformacije
Pluton simbolizuje najdublje slojeve kolektivne energije (masovna podsvest). Njegova energija je najjača od svih planetarnih energija pa se ne može kontrolisati niti potisnuti. Na ličnom planu, njegova energija predstavlje instinkt preživljavanja. On se poistovećuje sa HAD-om, podzemnim svetom. Za njega se povezuju: zlo, destrukcija, brutalnost, sadizam, ubistva, bestijalnost, seks, najogavnije i najjezivije stvari. Više je izražen na masovnom planu (masovne katastrofe i stradanja, rat.) On pravi od čoveka kanal za ispunjenje te energije. E sad neko će reći da ga ima svaki dobar psiholog. Ali niko ko nema problem neće otići u lekare – i po tome te leči bolesna osoba. Ja kad odem kod mog psihijatra, više slušam o njegovim problemima, nego što on mene sasluša. Nazdravlje! A još je vezan za crnu magiju. Tamo gde ti je Pluton, tu su duboko potisnuti sadržaji oslobađaju odjednom – bez da te neko upozorio. Tu se suočavamo sa velikim gubitkom, i morati da prebolimo kraj ili smrt nečega što više nije važno. A možda ste to baš vi? I sad ćeš ti da se vežeš za seksualnog manijaka, kriminalca, nasilnika. Ako si lud, preostaje ti samo da prihvatiš preobražaj jer nećeš moći dugo da izdržiš njegov presing – ili beži koliko te noge nose.

Mesečevi čvorovi i faktori odnosa
Kada govorimo o mesečevim čvorovima, to su matematički definisane tačke u kojima tranzitni Mesec preseca ekliptiku. Čvorovi su naspramni, tj. uvek su u opoziciji. Eto već sam čin njihove egzistencije govori o antagonizmu, što u suštini i jeste. Čvorovi su simpatični, a sitničari su se dosetili da proglase čvorove nešto bez čijeg objašnjenja sinastrija nije kompletna. Mesečevi čvorovi govore o vrhunskoj životnoj lekciji koja nam je postavljena. Južni je simbol prošlosti i svega što nam je znano, a Severni simbolizuje budućnost, nova iskustva. Severni mesečev čvor (S.M.Č.) koristi sličan princip kao Uran jer nas usmerava da se odreknemo starih navika, i okrenemo budućnosti kako bi dostigli najviši stepen životnog uspeha. Osnovni princip južnog je stagnacija i ostajanje u onome što nam je poznato i omiljeno, a severni je sve novo i neizvesno, i traži da ako treba “gurnemo golu ruku i u mračni otvor”. Kroz S.MČ. uvek rastemo, idemo napred prema budućnosti, na iskustvima prošlosti. Kažu da je najveća mudrost prepoznati pravi trenutak, kada treba izaći iz toplog zagrljaja sigurnosti Juznog čvora, u nova iskušenja i iskustva Severnog čvora. Ovde nema mnogo pametovanja: ili ćeš da uđeš u zaklon gde ti toplo i lepo ili ćeš na vetrometinu života, pa ako si za život – preživećeš. Neću nikome da se mešam u odluku (jer koju god da izabere – zeznuće se i kukaće).

Iako nije trenutak, moram da odgovorim da uporedni horoskop jako lepo može da se objasni sa prvih pet planeta i eventualno sedam, jer to su energije koje mi ulažemo da bi smo stvorili harmoniju. Ako treba da očeku-jemo harmoniju od transsaturnovskih planeta, onda nazdravlje – meni to liči kao da ceo život držiš glavu ispod giljotine i čekaš da neko “od gore” okrene “palac na dole”! To su oni koji veruju u sudbinu i činjenicu da je sve predodređeno i da ništa ne zavisi od nas. A to po meni baš i nije tako!

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.