Pet trendova koji su zavladali tržištem luksuznih malenih kuća

Ako ste u potrazi za kreativnim idejama vezanim za to kako urediti maleni dom, po mogućstvu mobilnu kuću (eng. tiny house), ovi prijedlozi vam mogu biti korisni.

Glavna prednost ovakvih nekretnina je što se prave brzo i lako, povoljnije su od konvencionalnih, i možete ih postaviti maltene svuda. Svakako, imaju i mane, a jedna bitna je pitanje komfora.

Koliko god da je luksuzno opremite, malena kuća ne može zamijeniti standardnu, plafon je obično nizak, prostor skučeniji nego što ste navikli, a i izolacija može biti problematična. Naravno, sve zavisi koliko novca uložite.

Ovakve kuće se prave uglavnom tako da namještaj u njima bude multifunkcionalan; na primjer, kauč koji se „pretvara“ u bračni krevet za spavanje, ili ormarići ugrađeni ispod stepenica, pri čemu se taman popuni rupa.

Dosta toga u kući je montažno ili na točkiće, a takođe, najčešće se koriste ugradna rerna i šporet (po mogućstvu s dvije ringle), jer zauzimaju manje mjesta. Takođe, nerijetko se stvari drže u fiokama ispod kreveta, a neki elementi su atipično raspoređeni po kući.

U galeriji iznad, kao i u video snimku ispod, možete pogledati kako izgleda 5 malenih luksuznih kuća. U sklopu njih, zavisno od mjesta gdje ih postavite, mogu se napraviti i bašta s garniturom, zatim topla kada.

Generalno, mnogi stanovi i kuće imaju mnogo prostora koji zjapi, mnogo suvišnih pregrada ili soba koje ničemu ne služe. Prikazani primjeri jasno govore kako se dom može srediti elegantno, funkcionalno i moderno, uprkos nekim ograničenjima ili malom broju kvadrata. Sve što vam treba je kreativnost.

Takođe, treba pomenuti da je ova varijanta veoma korisna i pogodna za povremeno korišćenje, npr vikendom ili za ljetnje/zimske odmore. Recimo, u Srbiji u posljednje vrijeme sve više napreduje i turizam koji se odnosi na kamping.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.