Ovo su najpopularniji trendovi šminkanja ove jeseni

Koliko god se to nama dopadalo ili ne, činjenica je da je ljeto iza nas. Već smo napravile određene promjene – iz sandala smo uskočile u gležnjerice, garderobu smo prilagodile vremenskim uslovima, neke od nas su odlučile da idu i korak dalje pa smo promijenile i frizuru – svaka promjena može biti dobra i nikada ne bi trebalo da prestanemo raditi na sebi u tom pravcu.

Međutim, bitno je napomenuti kako je još jedna promjena veoma poželjna, a kada je u pitanju ljepota. S jesenjom sezonom potrebno je napraviti i određene promjene u šminkanju, a kako biste u tome i uspjele i izgledale veoma moderno, sljedeći trendovi će vam pomoći u tome.

Moderni cat eye look

Cat eye ili mačije oči trend je koji nas svake sezone ostavlja bez daha – jedan je od najpopularnijih načina da istaknete oči, a situacija se ne mijenja ni ove sezone. Međutim, ono što je zanimljivo ove jeseni jeste da je popularni trend blago promijenjen – naime, popularne su mačije oči sa vidljivim grafičkim linijama.

O čemu je riječ? Kao i kod klasičnih mačijih očiju, ajlajnerom povlačite liniju iznad gornjih trepavica i to što bliže liniji trepavica te je izvlačite par centimetara izvan spoljašnjeg ugla oka, blago je zakrivljujući ka gore.

Ovo može zvučati malo zastrašujuće, ali postoji trik za što lakše izvlačenje linija. Prvo, potrebno je da vam lakat bude naslonjen na čvrstu površinu (najbolje na sto), a dlan naslonite na bradu – na taj način ruka će vam se ponašati kao šestar i nanošenje će biti mnogo jednostavnije i preciznije. Isto radite i na donjim trepavicama – liniju izvlačite ka spoljašnjem uglu oka te je sastavljate sa gornjom linijom.

Da biste dobile ovaj dramatični izgled, najbolje je da koristite ajlajner u gelu, posebno ako ste početnica te niste ranije kreirale cat eye look. Naša preproruka je L’Oreal Gel Intenza 24H Gel Eyeliner, a koji po UVIJEKPOVOLJNO cijeni možete pronaći u dm prodavnicama.

Bujne trepavice

Guste trepavice zaista su odlične. A duge? E, to je ono što svaka od nas želi da ima. One su tako raskošne, mogu vam pomoći da izgledate fenomenalno, a ako niste spremne da trepavicama dodate ekstenzije ili da koristite razne serume koji bi poboljšali njihov rast i učinili ih dužima, onda to možete postići pomoću maskare i jednog jednostavnog trika.

Prije svega, potrebno je da trepavice uvijete. Ovaj jednostavni korak vašim će očima pomoći da odmah izgledaju veće i otvorenije. Za što bolji rezultat, najbolje je da uvijač malo zagrijete fenom te da ga postavite uz sam korijen trepavica i nježno stišćete dvadesetak sekundi.

Nakon toga, nanesite maskaru na gornje i donje trepavice, kao i obično. U ovom dijelu na red dolazi mali trik, a koji je poznat i po nazivu pečatiranje trepavica: četkicu maskare lagano pritisnite na korijen gornjih trepavica, na spoljašnjem uglu. Pritisnite jednom i izvucite maskaru preko trepavica. Pečatiranje ponovite još jednom, ali ovaj put na centralnom dijelu gornjih trepavica te završite sa pečatiranjem na unutrašnjem uglu. Ukoliko je potrebno, navedene korake ponovite još jednom do dva puta.

Što se tiče maskare koju možete koristiti za pečatiranje trepavica, napomenućemo da vam nije potrebna neka posebna marka. Međutim, kako volimo šminku koja je po UVIJEKPOVOLJNO cijenama, naša preporuka je Maybelline New York Lash Sensational maskara.

Obrve prirodnog izgleda

Jedno je sigurno: obrve nikada ne bi trebalo da zanemarujemo, jer nam one “uokviruju” lice te su zaslužne za cjelokupni look. Iako određene obrve odgovaraju određenom obliku očiju, ove jesenje sezone, kada je riječ o trendovima, u prvom planu su obrve prirodnog izgleda. Ne, to ne znači da bi one trebalo da budu zapuštene već je riječ o nešto debljim obrvama, a koje laskaju gotovo svakom obliku očiju te pomažu da oči još više dođu do izražaja.

Da bi se ovaj look postigao, zapravo i ne morate imati prirodno guste obrve (čak iako ih imate, može se desiti da su obrve drugačije boje od boje kose pa svakako bi bilo poželjno da ih “doradite”) – opet će nam u pomoć priteći šminka, a u prvom redu pomada za obrve.

Prije svega, potrebno je da obrve sredite – jasno definišite početak i kraj obrve na veoma jednostavan način: početak obrva odredite tako da olovku prislonite vertikalno uz nos, a da ona dodiruje unutrašnji ugao oka (suzni kanal). Mjesto gdje se vrh olovke spaja s vašim obrvama je početak. Najvišu tačku luka obrve možete odrediti tako da olovku prislonite od vrha nosa do obrva, a preko sredine zjenica. Mjesto gdje se olovka siječe s obrvama je najviši luk obrva. Spoljašnju ivicu obrva odredite tako da olovku položite dijagonalno od spoljašnje ivice nosa do spoljašnjeg ugla oka. Mjesto gdje olovka dodiruje obrve krajnja je tačka do koje bi obrve trebalo da dosežu.

Obrve počešljajte žustrim pokretima ka gore, kako bi se dobio blago paperjasti look, a onda ih popunite pomoću olovke. Na taj način dobijate stajlng koji je idealan za sve dnevne varijante. Kada je u pitanju večernji look, pratite već pomenute savjete, ali umjesto olovke koristite pomadu za obrve. Počnite da je nanosite od luka obrve te laganim pokretima definišite linije od luka ka spoljašnjem uglu obrve, prvo sa donje strane, a onda i sa gornje i sa sredine. Nakon toga obrvu ponovo začešljajte blagim pokretima te pređite na popunjavanje prednjeg dijela obrve, od unutrašnjeg dijela oka ka luku. Završni dio, uz unutrašnju ivicu obrve, izvlačite blagim pokretima ka gore. Na kraju, obrve ponovo blago začešljajte.

Pomada je odlična kada želite da kreirate večernji look, a mi vam predlažemo pomadu L’Oreal Paradise Pomade Extatic – odlična je i iz razloga što dolazi sa veoma kvalitetnom četkicom koja je duža i uža pa je i samo nanošenje pomade jednostavnije i bolje.

Tople nijanse

Kada su u pitanju boje sjenki za oči, ove jesenje sezone sve se svodi na tople nijanse, a u prvom redu na nude sjenke sa dodatkom toplih tonova nijansi ljubičaste. Naravno, svakom oku i ne odgovara svaka boja sjenke, ali sa paletom nude sjenki ne možete pogriješiti – postoje nijanse koje odlično odgovaraju svim bojama očiju, a krajnji rezultat su veće, ljepše i otvorenije oči.

Kako biste postigle željeni look, da bi oči što više došle do izražaja, na kapke prvo nanesite bež sjenku. Nakon toga nanesite željenu nijansu sjenke koja će na ovaj način biti postojanija i izraženija. Takođe, bitno je da znate da za nanošenje različitih nijansi sjenke nije potrebno koristiti više četkica. Nabavite samo jednu i to po mogućnosti veliku, ovalnu. Prvo nanesite osnovnu nijansu na kapke, zatim koristeći istu četkicu (samo drugi dio) nanesite i ostale. Nijanse sjedinite tako što ćete koristi vrhove prstiju.

Za dnevni look odlična opcija su nude nijanse breskve, bež, terakote, puder ružičaste i toplih nijansi smeđe. Da bi oči bile krupnije i privlačnije, uradite sljedeće: počnite tako što ćete preko kapka nanijeti svjetliju nijansu sjenke (recimo, bež nijansa). Na taj način ćete stvoriti kontrast. Zatim, tamnu sjenku nanesite na spoljašnji dio oka te blago izvucite prema sljepoočnici (ovdje možete koristiti nude nijansu breskve). Istu sjenku nanesite duž linije donjih i gornjih trepavica. Na ovaj način će oči izgledati krupnije. Završite tako što ćete nanijeti dva sloja maskare (odličan izbor je trend IT UP Volume&Curl maskara).

Za večernji look takođe možete korisiti nude sjenke s naglaskom na nešto tamnije nijanse, poput sive, boje šljive, sivo ljubičaste i sivo smeđe. Takođe, riječ je o veoma toplim nijansama koje će vašem licu podariti prirodniji izgled, a trenutno nam je najdraža paleta sjenki Meybelline New York The Nudes – prekrasne nude nijanse sjenki koje su veoma popularne ove jesenje sezone.

Prirodni izgled

Što prirodnije, to poželjnije”, jedan je od trendova koji se svako malo vraća, a sveprisutan je i ove jesenje sezone. Za postizanje prirodnog look-a, za koji se čini kao da se i ne koristi šminka, uopšte se ne morate nešto pretjerano pomučiti – naravno ukoliko znate koje proizvode koristiti i na koji način ih nanijeti na lice. Pa, krenimo redom.

Prvo i osnovno – nijedna od nas nema savršeno lice i to je sasvim u redu. Upravo zbog toga i postoje mnogobrojni puderi, a koji nam pomažu da prekrijemo male nepravilnosti na koži lica te da dobijemo što prirodniji izgled. S obzirom na to da postoje kompaktni, tečni, kao i puderi u kamenu, često se nameće pitanje: koji i kada korisiti? To, uglavnom, zavisi od tipa kože: ukoliko imate suvu kožu, ne bi trebalo da suviše često koristite kompaktni puder, jer će suvi dijelovi lica više doći do izražaja (nanosite ga samo na T-zonu i ispod očiju). S druge strane, ukoliko imate masnu kožu, kompaktni puder idealno je rješenje.

Kompaktni puder potrebno je da nanosite širokom četkicom ili spužvastim aplikatorom, koji dolazi uz njega u pakovanju. Nanesite ga tako što ćete zahvatiti malu količinu i nanijeti je ravnomjerno na lice, od unutrašnjih dijelova (znači, počevši od nosa) prema van (ka obrzima i dalje). Naravno, za što prirodniji look, nemojte zaboraviti da puder nanesete i na dio lica ispod brade i vrat. Kompraktni puder trend IT UP Skin Supreme upravo vam može pomoći da dobijete što prirodniji i ujednačeniji ten.

Za suvi i normalni tip kože najbolje je koristiti tečne vrste pudera. Ovdje uvijek morate voditi računa o tome da puder dobro izjednačite, jer u suprotnom možete dobiti neprirodan izgled. Kako biste tečni puder najbolje izjednačile, poželjno je da ga prvo četkicom nanesete na lice (možete koristiti bilo koju, ali je šira najbolja), a zatim ga izjednačite pomoću spužvice, laganim tapkanjem. L’Oreal True Match tečni puder je izvrstan, jer se veoma dobro i lako izjednačuje.

Nakon nanošenja pudera, potrebno je da nanesete korektor. Ovaj fantastični proizvod pomoći će vam da vaše lice izgleda svježe i što prirodnije, a jedan je od najboljih proizvoda koji prekrivaju tamne kolutove ispod očiju i druge nepravilnosti lica. Međutim, za što bolje rezultate potrebno je da ga nanesete na sljedeći način: korektorom iscrtajte slovo V i to tako što ćete početi od unutrašnjeg ugla oka, krenuti dole ka sredini obraza i onda gore, ka spoljašnjem uglu oka.

Nakon toga izjednačite. Na taj način ćete posvijetliti cijelo lice, umjesto samo da prekrijete tamne kolutove ispod očiju. Takođe, nemojte zaboraviti da korektor nanesete i na kapke – to je jedna od najvećih tajni koja će vam pomoći da izgledate što svježije.

Jedan od korektora koji će vam pomoći da dobijete što prirodniji look jeste trend IT UP Camou korektor, a koji po UVIJEKPOVOLJNO cijeni možete pronaći u najbližoj dm prodavnici.

Kao što napomenusmo na početku, pravo je vrijeme da napravimo određene promjene, a upravo poruka: “Život se sastoji od promjena”, centralna je tačka dm kampanje Days of Beauty. Za vrijeme trajanja kampanje, od 02.10.-29.10.2019. godine, za kupovinu make up proizvoda svjetskih brendova, kao i dm marki, u vrijednosti od 25 KM i više, dm svoje kupce nagrađuje trendi kišobranom te imate i mogućnost da učestvujete u nagradnoj igri u kojoj će biti dodijeljeno 700 dm beauty box-ova sa make up proizvodima.

Iako postoje mnogobrojne stvari koje govore u korist promjena, mnoge od nas ih se ne usude napraviti. Međutim, uvijek imajte na umu da promjena od postojećeg stvara nešto novo, a ukoliko to novo doprinosi da se osjećamo bolje, da imamo više samopouzdanja i da budemo hrabrije – ta je promjena dobra. Ovdje nije cilj da postanemo neko drugi nego da budemo malo više mi, a dm će nas u tome rado pratiti.

Možda i najbolje objašnjenje nam je ponudila naša influenserka, Šejla Ramović, koja je ujedno i zaštitno lice dm kampanje Days od Beauty, a koja kaže kako se i sama mnogo puta uvjerila da napuštanje starih navika potiče kreativnost i inspiraciju za nešto novo. Inspiraciju za dnevni i večernji look, u kojima su upotrijebljeni dm proizvodi, pogledajte u video spotovima ispod. Uz proizvode koje je Šejla koristila, u dm prodavnicama možete pronaći i mnoge druge koji će vas sigurno podstaknuti i inspirisati na male svakodnevne promjene i iskorake u neuobičajeno.

Na kraju, imamo još jednu sjajnu vijest: ukoliko želite da se malo družite sa Šejlom te ukoliko biste voljele da se prepustite u ruke profesinalnih vizažista koji će vam podariti novi make up look, dm organizuje Dan ljepote, 19.10.2019. godine, od 12:00-18:00 časova u Sarajevo City Centru (SCC). Sve dame koje našminkaju vizažisti dobiće i prigodan poklon, a bićete u prilici i da se družite sa Šejlom u dm kutku za selfie fotografije, a koje možete odmah postaviti kao profilne na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.