Ovo su Najčešće dečije laži na koje roditelji „padaju

Umetnost laganja nije svojstvena samo odraslim osobama.

Bili vi toga svesni ili ne, ali vaša deca još u vrtićkom uzrastu postaju umetnici u laganju. Ponekad su to bezazlene laži, koje deca izgovaraju bez mnogo razmišljanja, a ponekad im zaista možete odati priznanje jer su vas itekako zavarala. Više od polovine dečijih laži roditelji uopšte nisu u stanju da otkriju, potvrđuje nedavna studija. To bi značilo da im vi više od 50 % verujete na reč, iako su se poslužila lažima. Ovog puta rešili smo da otkrijemo misteriju koja se skriva pod velom dečijih laži. Neki od primera će vas nasmejati do suza, a neki će vas navesti da sami sebi kažete – prešli su me!

AKO NABAVIMO PSA JA ĆU GA HRANITI, ČISTITI ZA NJIM I IZVODITI U ŠETNJU
Kakva laaaž! Deca ovo izgovaraju gotovo instinktivno i vi uvek poverujete, jer se u dubini duše nadate da će stvarno biti tako. Međutim, sve dok su pod vašim krovom, vi ste zaduženi za hranjenje njihovih ljubimaca i sve dodatne radnje oko njih.

AKO MI DOPUSTIŠ (ONO ŠTO SU TOG ČASA NAUMILI), NIKAD TI VIŠE NIŠTA NEĆU TRAŽITI
Jasno vam je da u ovoj rečenici nema ni trunke istine, ali šta možete jače je od vas i vi pristajete svaki put. Bilo da su u pitanju bombone, gledanje crtaća ili sladoled pre ručka.

ON JE PRVI POČEO
Ne postoji dete na svetu koje će priznati da je prvo započelo svađu ili tuču sa bratom ili sestrom. I mada je vama sasvim svejedno ko je prvi počeo, dete se potajno nada da će ovom rečenicom da izbegne vašu ljutnju.

MISLIM DA SAM PREVIŠE BOLESTAN DA BI IŠAO DANAS U ŠKOLU
Kada čujete ovu rečenicu znajte da je u pitanju kontrolni ili ispitivanje od strane nastavnika za koje se dete nije spremilo. Imate u tom pogledu dve opcije, da „padnete“ na njegove laži ili da mu unštite poslednju nadu da se izvuče iz situacije u kojoj dobija lošu ocenu.

ALI MAMA JE REKLA DA MOGU
Klasika kojom se služe osnovci. Zavaravanje prisutnog roditelja onim što je navodno dozvolio odsutni roditelj.

NARAVNO DA SAM POJELA SVE ZA RUČAK
Bebeća laž kojom se služe vrtićki klinci. Tanjir pun zelenila – naravno da nisu ni okusili, a kamoli sve pojeli, a najbolji pokazatelj da su vas slagali je taj što će neprestano njuškati po kuhinji kad dođete kući, nestrpljivo čekajući večeru.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.