Ovo su Načini za negu kože bez trošenja novca

Često su osobe ženskog pola u zabludi kada je nega kože lica u pitanju.

Veruju (čast izuzecima) da je za postizanje negovanog izgleda kože lica potrebno potrošiti malo bogatstvo. Naime, iako je potrebno uložiti nešto novca u kvalitetne kreme za sunčanje, sredstva za čišćenje lica i hidratacuju, sve drugo je u većini sučajeva nepotrebno. Pri tom mislimo na kožu koja nema problema sa aknama, iritacijama, suvoćom ili preteranom masnoćom. Pa čak i kada je reč o zahtevnoj koži, što manje invazivne kozmetike, to bolje, tvrde dermatolozi. Postoje brojni načini za poboljšanje zdravlja i kvaliteta dermisa (kože), bez trošenja novčanih sradstava. Ovom prilikom prenosimo vam savete dermatologa za negu kože – prirodnim putem.

NE DODIRUJTE LICE U TOKU DANA
Pandemija Korona virusa dovela je do više svesnosti ljudi po pitanju bakterija i virusa koji nas okružuju. Samim tim počeli smo da češće peremo ruke i da minimalno dodirujemo lice u toku dana, naročito na javnom mestu. Ove dobre navike, a naročita ona koja se tiče dodirivanja lica su ključne za njegovo zdravlje i lepotu. Čak i kada niste van kuće, i kada su vam ruke poprilično čiste, dodirivanje lica je nešto što biste trebali da izbegavate što više možete. Na taj način šaljete poziv bakterijama da napadnu kožnu barijeru vaše kože i prouzrokuju stvaranje akni.

REDOVNO PERITE JASTUČNICE U SPAVAĆOJ SOBI
Prema savetu dermatologa jastučnice bi trebalo da menjate na nedeljnom nivou. Ukoliko imate problema sa masnom i kožom sklonom aknama, možete i dva puta nedeljno to sprovoditi u delo. Čini se monumentalnim zadatkom, ali je zapravo vrlo važna stavka za čistu i lepu kožu. Na jastučnici ostavljate ne samo tragove mrtve kože, već i znoj i ulje sa vlasi kose, što može dovesti do začepljenja pora na vašem licu.

NASTOJTE DA SPAVATE NA LEĐIMA
Kada je reč o položaju za spavanje, dermatolozi savetuju da izbegavate spavanje na boku. Ovakav način spavanja promoviše nabiranje kože na licu i grudima. Preporučljivo je s toga spavanje na leđima. Stavljanje jastuka ispod kolena sprečava vas da se u toku noći, kada ste na leđima, okrenete na bok. Spavanje na leđima je pozitivno i za ublažavanje niskog prirtiska, a ako ne možete celu noć da provedete u ovom položaju, postavite jastuk između grudi kako bi sprečili pojavu bora na njima.

NE DIRAJTE BUBULJICE
Kada istisnete bubuljicu, vi zapravo napravite mali ožiljak na koži lica, koji ako to ponavljate može da postane trajan. Dakle, ukoliko imate bubuljicu na licu, držite ruke podalje od nje. Istiskanjem možete izazvati infenciju dopuštajući bakterijama da kroz ožiljak uđu dublje pod kožu.

VODA VODA VODA
Hidratacija spolja i iznutra je glavni faktor za održanje lepe, negovane i zdrave kože. Najmanje 8 čaša vode vam je neophodno u toku dana. S toga ne dozvolite sebi da vas žeđ podseti da treba da popijete vodu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.