Ovako se pravilno meri pritisak!

Bitna je priprema.

Ukoliko pri merenje pritiske nekoliko puta uzastopno dobijete različite vrednosti, problem je verovatno u tome što se niste kako treba pripremili za merenje.

Evo šta je potrebno da uradite da bi vrednosti bile prave.

Ispraznite bešiku pre merenja pritiska

Osećaj prepune bešike čini osobu nervoznom i nemirnom, što podiže arterijski pritisak. Zbog pune bešike izmerena vrednost pritiska može da bude za 5-10 mmHg viša od prave.

Odmorite se

Potrebno je odmoriti bar pet minuta u fotelji ili na stolici, na mestu na kojem planirate da izmerite pritisak. Nemojte da pričate, da se uzbuđujete, niti da hodate – sve to podiže pritisak.

Pravilno se namestite

Morate da sednete na stolicu ili u fotelju koja vam je udobna. Osim toga, idealno bi bilo da imate podršku za ruke, leđa i noge.

Položaj ruke je veoma važan

Visoko zavrnite rukav na ruci na kojoj ćete meriti pritisak. Najbolje je ruku postaviti u nivo srca na sto. Prvi put izmerite pritisak na obe ruke i na kojoj se pokaže veća vrednost, na toj se ubuduće meri.

Ostanite mirni

Tokom merenja nemojte pričati, niti se pomerati. Na rezultate može da utiče i uzbuđenje, a zbog toga vrednost pritiska može da bude i nekoliko desetina mmHg viša od realne vrednosti.

Pre merenja ne smete da pijete kafu i crni čaj, jer mogu da povise vrednosti, a pre merenja pritiska izbegavajte i energetska pić

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.