Ovako očevi nesvesno upropaste sinove: 7 fatalnih grešaka!

Očevi igraju ključnu ulogu u nekim sferama dečakovog života

Iako svaki roditelj teži ka tome da uradi najbolje za svoju decu, mnogi pogreše u vaspitanju, a te greške se ispostave kao fatalne – uništavaju odnos sa ocem, a mogu da utiču i na celokupni život vašeg sina.

Ovih 7 grešaka najčešće prave očevi:

1. Očevi igraju ključnu ulogu kada je u pitanju prelaz sa vrtićkog na školski uzrast i sticanje novih drugara. Tate koriste čak i drugačije reči u razgovoru nego mame, što dečacima pomaže da usavrše bolje veštine komunikacije. Ipak, ako ste previše zaštitnički nastrojeni i pokušavate sve da iskontrolišete, dete će imati problem da izgradi veze sa novim prijateljima i da se snađe kako treba u novoj okolini. Otac svakako treba da prati šta se dešava u životu deteta i da doda svoje savete, ali samo kada je to potrebno – ne da detetu određuje šta i kako da radi.

2. Tate često biraju da puno rade kako bi deci obezbedili sve što im je potrebno, ali na kraju se to često završava tako što se otac i sin viđaju na kratko u toku dana. Ovo nije dobro ni za jednog od vas. Prisustvo oca u životu dečaka pojačava njegovo samopouzdanje, pomaže mu da se suoči sa nekim životnim problemima i naravno, pomaže da imate bolju vezu sa svojim detetom.

3. Tate često pokušavaju da sklone svog sina od svake moguće opasne situacije. Međutim, ako mu ne dopuštate da se suoči sa nekim opasnostima, kasnije ćete imati dete puno strahova. Deca koja u detinjstvu nisu preduzimala nikakav rizik, u odraslom dobu ređe postaju samostalna.

4. I dok se devojčice ohrabruju da pokažu svoja osećanja, tate često savetuju sinove da ih kriju. Ovo je velika greška, jer potisnute emocije mogu da se manifestuju u bilo kojem trenutku u odraslom dobu i da unište život vašeg deteta. Ako vaš sin ne zna kako da se izbori sa emocionalnim problemima, biće anksiozno i pod stresom, a u budućnosti neće umeti da ostvari veze koje traju.

5. Vašem sinu je potrebna disciplina, ali ne u formi kazme. Umesto da birate način vaspitanja koji potpuno isključuje pokazivanje ljubavi, koje je dečacima izuzetno potrebno, vi ste kao otac tu da postavite razumna pravila i granice za svoje dete i da ga naučite da svako delo ima svoju posledicu. Ako ovo radite bez pokazivanja ljubavi, vaš sin će vas se najverovatnije plašiti, a u budućnosti će biti agresivan.

6. Najbolji način učenja kroz život jesu greške. Ako vidite nečiju grešku i njene posledice, dva puta ćete razmisliti pre nego što uradite isto. Zato ne treba da krijete svoje loše odluke i prepreke na koje ste nailazili, neka vaš sin nauči nešto i iz vaših grešaka.

7. Ako sin stalno gleda kako ste ljuti, nervozni i ne poštujete suprugu, odnosno njegovu majku, na taj način vi postavljate osnovu za sve buduće odnose svog sina sa suprotnim polom. Dečak mora da vidi svog tatu kako pokazuje ljubav. Čak iako ste razvedeni, neka vaš sin vidi da njegovu majku tretirate sa poštovanjem. Tako ćete postati njegov dobar primer kako treba da postupa sa majkom i sestrama, a kasnije i devojkama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Četiri savjeta za lijepe i njegovane ruke

Pročitaj →

Ove boje biće HIT jeseni

Pročitaj →

Ljekovita svojstva lipe

Pročitaj →

MINIMALISTIČKI DIZAJN KUĆE U MEKSIKU

Pročitaj →

Patlidžan, ljubičasta niskokalorična rapsodija zdravlja

Pročitaj →

Bakina gibanica kojoj niko nije odoleo

Pročitaj →

Kada beba može sama da drži flašicu?

Pročitaj →

Ovim znacima jesen donosi neverovatnu SREĆU

Pročitaj →

NE ZNAJU ZA PATNJU: Ovi ZNAKOVI HOROSKOPA odlično podnose raskid!

Pročitaj →

HOROSKOP OTKRIVA: Obratite pažnju na ove stvari ili će vaš znak OSTATI BEZ DINARA

Pročitaj →

Proverite šta ste u KELTSKOM HOROSKOPU, i saznajte KAKVA VAS SUDBINA ČEKA

Pročitaj →

Nedeljni horoskop od 25. 9. do 1. 10. 2020

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.