OSNOVNI ASTROLOŠKI POJMOVI

Astrologija se u praksi najčešće izjednačava sa horoskopom i to sa ličnim horoskopom, što predstavlja jednu od osnovnih zabluda. Astrologija, kao što sama reč govori, je nauka o zvezdama, ili po nekim teoretičarima „pseudonauka“, a počiva na verovanju da zvezde i konstelacije među njima, odnosno celokupna slika neba, imaju određeni uticaj na našu planetu i na sve ono što se na njoj nalazi.

Znači, to je uticaj kosmosa, svih nebeskih tela i planeta na celokupnu prirodu, na sve događaje i na svakog čoveka ili pojedinca. Akademski rečeno, to je uticaj makrokosmosa na mikrokosmos.

Horoskop je pojam koji označava „gledanje u časovnik“ kako bi se određenog sata i minuta „precizno snimila slika neba“. Na osnovu te „zaleđene slike neba“ se izrađuje lični horoskop.

Postoji više tipova, odnosno vrsta horoskopa, u zavisnosti od toga kojom granom ili disciplinom astrologije se bavimo. Astrologija, kao i svaka druga nauka, ima različite grane, odnosno discipline. Većina teoretičara se slaže sa podelom astrologije na sledeće discipline:

-natalna (bavi se analizom horoskopa određene osobe koji se izrađuje na osnovu preciznog časa rođenja)
-mundana (bavi se analizom horoskopa određenih prirodnih pojava i promena na Zemlji)
-horarna (bavi se analizom horoskopa određenih događaja koji donose promene manjoj ili većoj grupi naroda)
-astromedicina (izučava i istražuje različite bolesti ili slabosti kojima je određena osoba naklonjena, tj. disponirana)
-ezoterijska (analizira i tumači horoskop koji se bazira na verovanju u karmu tj. reinkarnaciju)
Naravno, postoje još neke podele koje imaju manje značenje sa stanovišta akademske, odnosno zvanične astrologije.

U okviru natalne astrologije ponovo postoje podele na osnovne tipove ili vrste horoskopa:

Natalni (životni) horoskop. Horoskop određene osobe koji daje mogućnost da se analizira celokupni život sa svim važnim događajima koji prate tu osobu ili njenu „životnu priču“.
Solarni (godišnji) horoskop. U okviru natalnog horoskopa se izdvajaju godišnji horoskopi koji detaljnije predstavljaju i preciznije opisuju događaje koji se dešavaju kod određene osobe u intervalu od godinu dana (preciznije od rođendana do rođendana).
Lunarni (mesečni) horoskop. U okviru natalnog i solarnog horoskopa se preciznije tumače i objašnjavaju događaji koji prate određenu osobu u intervalu od jednog mesečevog ciklusa.
Periodični ili horoskopi za određeni vremenski period (kvartalni, mesečni, nedeljni, dnevni ciklusi) sa opisom prognoza koje se dešavaju kod određene osobe.
Uporedni horoskopi govore o kvalitetu odnosa dve ili više osoba. Kod njih postoji podela na:
-ljubavne (odnos muškarca i žene)
-poslovne (odnos dve ili više osoba u različitim kategorijama poslovnih i saradničkih veza)
-interpersonalne (odnos dve ili više osoba u različitim kategorijama porodičnih, socijalnih i emocionalnih veza)

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.