Orbisi razmaci u kojim okvirima aspekti deluju

Prvo: Aspekti su odnosi među planetama, uglovi kojima su planete smeštene u nečijem horoskopu. Aspekti su najvažniji za tumačenje kao i za događaje. Podela aspekata se vode na povoljne i nepovoljne i konjukcije. Povoljni aspekti su trigon, sekstil i polusekstil. Nepovoljni aspekti su opozicija, kvadrat, polukvadrat, kvinkungs, seski kvadrat i konjukcija. Svaki astrolog drugačije gleda orbis aspekata. Svaka planeta koja je blizu Sunca biva izgorena. To se zove „combustus“ i konjukcija tada ima veoma loše značenje. Što je planeta sporija ili u retrogradnom hodu gde pravi određeni aspekat sa planetom, kućom, to mu je značenje znatno jače. Brze planete i brzi aspekti ne deluju, osim Meseca i Urana. Jaka polja i znaci su = planete u uglovima, ovde planete i aspekti izuzetno deluju jako. Slaba kuće i znaci su: 3, 6, 9, 12. Ovde planete i aspekti dovode osobu do povučenosti, samoće, teških ozleda. Najjači aspekti su zemljani i vodeni koji su veoma spori i zato je njihovo ispunjenje, jer duže traju, sporije. Vazdušni i vatreni aspekti deluju brzo nakon aplikacije, a Mars-Uran jedino kada se dodirnu.
Nikada ne verujte jednom aspektu sem vladajućih. Sa aspektima se mora biti oprezan i dobro ih razmotriti. Jedan aspekat ništa ne znači ali dva ili tri aspekta doneće tek tada događaj.
Egzaktni ili pun aspekat je kada su dve planete na istoj geometrijski tačnom rastojanju. Ovaj aspekat je toliko snažan i ne može se baš puno izbeći, nešto što je zapisano.
Aplikacioni je najjači aspekat jer ovaj aspekat tek dolazi ili u prevodu nadolazeći aspekat. Aplikacioni aspekat nastaje onda kada se dveju planetama prvi put dodirnu orbisi i on traje do egzaktnog aspekta. Ako jedna planeta ide retrogradno, tada je obrnuto. Aplikacioni aspekti su aspekti „nešto što će doći“, i po ovim aspektima se određuje neki dogadaj, zavisi u kojoj se kući i znaku nalazi.
Separacioni znači odvajajući aspekat. Ovi aspekti daju težnju, neodlučnost, odugovlačenje, zvezde nam nude svoju lepotu a čovek to neće da prihvati i na kraju upropasti, ne ispuni i doživi krah.
Konjukcija
Orbis : 6°-8°; Sunce i Mesec 10°, Aspekt je moćan, pozitivan i negativan
Uticaj : Sunca i Meseca
Kada dve planete stoje zajedno, kao što je to u zametku, sve se sadrži u njima: zamisao, potencijal, mogućnosti za budućnost. Ipak ništa ne može da se stvori samo od sebe, one su tek spremne da reaguju jedna na drugu ili da postanu aktivne jedna s drugom. Za to je potrebna pomoć spolja. One predstavljaju samo začetu moć, u kojoj je mnogo skriveno. Kada, na primer, u nekom horoskopu konjukcija stoji sama, dakle bez aspekata sa drugim planetama, taj čovek može samo uz napor da premosti kvalitete i moći koji postoje u obe ove planete. One su latentne i često mogu celog života da dremaju.
Sama konjukcija Sunca i Meseca nije dobra jer daje osobi velike težine kao i sklonosti ka homoseksualizmu. Svaka konjukcija deluje veoma direktno na čoveka na spoljnom nivou. Ako neko ima tri ili više planete u konjukciji tada su potrebna dubioznija tumačenja. Svaka konjukcija predstavlja naglasak na inauguraciju, koncentraciju, nove aktivnosti. Ako neko nema konjukciju, takva osoba je raznovrsna jer u njegovom životu se sve iznenadno događa, taman se jedna stvar završi i odmah počinje neki novi događaj. Tamo gde se kupe dobre planete tamo su uspesi, a gde se kupe loše planete katastrofe, nesreće. Takođe ne treba zaboraviti da jake konjukcije dobrih planeta su velike zaštite, dok konjukcije sa pomračenjem neke planete treba gledati dosta dubioznije.
Sekstil
Ugao : 60. stepeni
Orbis : 3 – 5. stepeni.
Aspekat : pozitivan i moćan
Uticaj : Venera
Ovaj aspekat daje povezivanje i spajanje, utiče na karakter, razne dogovore sa drugim osobama. Po ovom aspektu se može lako rešiti komplikovane situacije jer ovaj aspekat daje rešavanje.
Trigon
Ugao : 120 stepeni
Orbis : 5 – 6 stepeni, Moci aspekta : moćan, pozitivan, zaštitni, duhovnost.
Uticaj : Jupitera
Sve teškoće na koje čovek nailazi sa lakoćom prebrodi, lako se izvuče. Puno trigona u horoskopu ublažuje ostale negativne aspekte ali isto tako osoba zna da lako bude troma i lenja. Najsretnija je lotos kombinacija, gde se nađu u uglovima 120 stepeni tri dobre planete. Ako trigon pravi sa dve dobre planete i sa jednom lošom, nije Lotos kombinacija. Ovo je glavni, laki aspekt i možemo reći da je vrlo poželjno imati trigon u natalnoj karti. Čovek sa mnogo trigona u svom horoskopu većinom je sklon da se ne napreže i može da bude ponosan, uobražen i samozadovoljan. On se neće podešavati prema stvarnosti i odbija da prizna greške ili da vidi nepravilnosti. Ima dovoljno ljudi sa mnogo trigona koji su bolesni, rezignirani i psihički labilni. Dakle, time nije data garancija sreće.
Kvadrat
Ugao : 90. stepeni
Orbis : 5°-6°
Moći aspekta : moćan, negativan
Uticaj : Marsa
Kvadrat je aspekat od 90. stepeni i on je razdeljen od aspekta 180. stepeni, odnosno od opozicije. Sam kvadrat u nečijem horoskopu donosi svaku aktivnost, akciju, brze odluke. Na primer, kvadrat u Ovnu, Raku, Vagi ili u Jarcu svakako akcija, odluka je brza, dok kvadrat u Biku, Lavu, Škorpiji, i u Vodoliji akcije su veoma spore i vrlo promišljene. Kvadrat u Blizancima, Devici, Strelcu i u Ribama njihove akcije su promenljive, gde im je najvažnije šta drugi misle, jer su uvek podložni uticajima od svoje okoline, zato svaki kvadrat donosi brzinu, akciju, odluku ali samo na trenutak.
Tamo gde imate kvadrat tamo trpite mnogobrojna ograničenja na vašu akciju, odluke, jer kvadrat u svačijem horoskopu predstavlja velike prepreke, ograničenja bez obzira da li imate kvadrat i sa dobrim planetama. Orbis se gleda 7. stepeni ali ipak najviše ima uticaja do 5. stepeni. U jednom horoskopu su opasne i konjukcije i kvadrati, samo što kvadrat deluje daleko razornije i opasnije od jedne konjukcije.
Kad su naglašeni kvadrati ozlede su neizbežne kod čoveka, još ako su kvadrati u kritičnom stepenu ili u 1, 4, 7, 10 kući, lako se može proreći kada će se taj kvadrat aktivirati kod čoveka. Ako je kvadrat sa samim podznakom, zasigurno će sam čovek u svom životu biti znatno izloženiji nesrećama, nezgodama od planete koja pravi kvadrat, no da bi izbegli neku moguću nesreću, nezgodu za to je potrebno čoveku da se obrati astrologu koji će ga usmeriti kako da svoju energiju, akciju, odluku preusmeri na pozitivniji i lakši smer.
Mnogi se zbune kada jedna planeta pravi aspekat sa drugim planetama pa se ne zna odakle da se počne. Najpre gledajte prvi orbis koji je sa kojom planetom, podelite to na 7 godina za svaki stepen u razdaljini koju dobijete, pomnožite sa 7 i dobićete godinu kada ce se taj aspekat aktivirati na vaš život. Nemojte zaboraviti da su stepeni godine i da svaki stepen nosi 7 godina. A možete i računati jedan stepen jedna godina. Kvadrat stvara napetost i nemir. Planete koje tvore kvadrat ne samo da žele različite stvari nego i rade suprotno jedna od druge i istovremeno smetaju jedna drugoj.
Opozicija
Ugao : 180. stepeni
Orbis : 3° – 6°; prema Suncu i Mesecu 10. stepeni
Aspekt je moćan i negativan.
Uticaj : Saturn
Opozicija je ugao od 180. stepeni. Očigledan primer ovog aspekta je kod Sunca i Meseca. Zemlja se tada nalazi između ove dve planete i sa njene tamne strane ovu opoziciju prepoznajemo kao pun Mesec. Da je loš aspekat znaju i oni koje ne zanima astrologija. Zemlja se nalazi rastrzana između dve jake sile. To se odražava na vodu, vazduh i ljudski organizam, pa time i na psihu čoveka. Za vreme punog Meseca dešavaju se natprirodne pojave. Opozicija predstavlja suprotnost. Naši životi se temelje na suprotnostima: dobro – loše, muškarac – žena, svesno – podsvesno itd. Stvari koje su suprotne su slične – jedino se razlikuju po količini. Ovaj aspekat je izuzetno težak jer se dve planete nalazi jedna naspram druge. Osobi daje težak život, patnju, velike borbe. Opozicija se vezuje sa zimski period.
Inkonjukcija= 150. stepeni
Orbis : 3 -4. stepeni
Moć : pritisak, napetost, prilagođenje.
Uticaj : Saturn.
Inkonjukcija vrši promenu stava, navike i ona vrši razna prilagođavanja koje nagoveštavaju planete i kuće u kojima je ovaj aspekat. Ovaj aspekat najviše utiče na finasije i na zdravstveno stanje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.