Opasnost bavljenja astrologijom

Sigurno je da ogromnu odgovornost snosi pred Bogom svako ko se bavi astrologijom, jer nesvesno ili svesno drugima pruza opravdanje koje i sam primenjuje u svom zivotu za svoje navike i ponasanje. Cak i samo izrazavanje interesovanja za horoskop dovodi coveka u opasnost jer ce ga sotona napadati po astroloskom planu da bi ga uverio da postoji sudbina.

Mnogi bezuspesno pokusavaju da izadju iz sudbine, tj. iz sotoninog plana za njihov zivot. Uzrok njihovog neuspeha je u tome sto ne shvataju duhovnu pozadinu svog problema. Mnogi bi zeleli da se rese njihovi zivotni problemi, samo da bi mogli da nastave da i dalje vode isti gresan, sebican i beskoristan zivot. Bog nema nikakvog razloga da takav zivot sacuva i ovekoveci. Iz sudbine mozemo izaci samo ako se oslanjanjem na Hristove zasluge sa krsta Golgote izmirimo sa Bogom, i Bozjom silom svoj karakter uskladimo sa Bozjim zakonom.

Neki astrolozi priznaju da je moguce izaci iz „sudbine,“ pa kazu: „Ja se bavim astrologijom da bih utvrdio koliko sam zaista uspeo da se oslobodim njenog uticaja!“ Takvo razmisljanje je pogresno zato sto djavo ima moci da svoj plan za nas zivot ucini razlicitim od naseg horoskopa da bi nas uljuljkao u laznu sigurnost da smo navodno izasli iz sudbine, tj. da smo se oslobodili njegovog uticaja.

Samo čudo ispunjenja datog ili zeljenog predvidjanja nije kriterijum valjanosti odredjenog sistema: „Ako ustane medju vama koji prorok ili koji sne sanja, i kaze ti znak ili cudo, pa se zbude taj znak ili cudo koje ti kaze, i on ti rece: Hajde da idemo za drugim bogovima koje ne znas, i njima da sluzimo, nemoj poslusati sta ti kaze taj prorok ili sanjac.“ (5.Mojsijeva 13,1-2)

Kao nekada u Raju preko zmije tako i danas preko savremenih medijuma; u licima raznih vidioca buducnosti, radiestezista i drugih, djavo komunicira sa ljudima. I tako, dok iznenadjeno slusaju kako im prorice buducnost, mnogi ni ne sanjaju da im sotona ustvari samo iznosi planove koje ima za njihov zivot, i koje ce biti u stanju da ostvari, ukoliko se oni ne izmire sa Bogom.

Astrologija je samo jedan od mnogih sistema pomocu kojih djavo zeli da nas obmane i unisti. Koliko moze biti opasan njen uticaj otkriva iskustvo jednog mladog hriscanina koji se molio Bogu za otkrivenje buduce supruge. On se molio da upozna svoju buducu na velikoj zurci koju ce organizovati povodom svog rodjendana. Dok se tako obracao Bogu u molitvi, javila mu se sumnja u ispravnost pobuda ove znatizelje, pa je molitvu zavrsio recima: „Gospode! Ja ne znam da li je potreba da ovo saznam bila inicirana od tebe i zato te molim za odgovor po tvojoj volji. Amin!“ O svemu tome nikome nije govorio, pa ni grupi astrologa koje je bas u to vreme upoznao. Datum rodjendana se priblizavao.

U medjuvremenu, novi prijatelji astrolozi napravili su mu horoskop. Bili su iznenadjeni ne slaganjem horoskopa sa njegovim karakternim osobinama. Ali, onda se desilo nesto neocekivano. Astrolozi su mu „procitali“ da ce, uskoro, odredjenog dana upoznati svoju buducu suprugu. Taj datum odredjen horoskopom poklapao se sa datumom koji je on samoinicijativno (?) odredio.

Možda to nekome izgleda cudno i neobjasnjivo, ali svaki astrolog zna da se „sve pojave na Zemlji dogadjaju pod snaznim uticajem nebeskih tela“.

Mladi hriscanin je pomalo zbunjeno nastavio da se moli: „Oce, neka bude tvoja volja u vezi ovog poklapanja datuma. Samo ako je tvoja volja da tada saznam ko je moja buduca supruga, ti mi je tada otkri!“ I dosao je ocekivan dan. Prethodnog rodjendana doslo je 60 zvanica. Ovoga puta pozvao ih je jos vise. A onda se desilo nesto zaista neocekivano. Na rodjendansku zurku dosla su samo dva muskarca. Sve ostale zvanice sledecih dana su se javljale i opravdavale svoj izostanak razlicitim razlozima.

Možda to nekome izgleda cudno i neobjasnjivo, ali svaki biblijski hriscanin zna da postoji Bog na Nebu, koji je jaci od sotone i njegovih astroloskih trikova. I najveci i najobrazovaniji astrolog je ogranicen samom astroloskom naukom. Medjutim, i najneukiji vernik je iznad astrologije, jer je povezan sa Tvorcem zvezda i citavog univerzuma.

Mladom hriscaninu je postalo sasvim jasno da ga je sotona naveo da se moli Bogu za spomenuto otkrivenje. Sotona se nadao da ce mladic pasti u iskusenje i svoju volju staviti iznad Bozje. Tada Bog ne bi mogao da intervenise i sotona bi mu podmetnuo svoju osobu odredjenog datuma. Ta veza bi verovatno imala katastrofalne posledice po mladica. Izmedju ostalog, mogla bi ga uveriti da postoji sudbina kojoj se cak Bog pokorava. Medjutim, Bozje delanje je pokrenuto ljubavlju, a ne nekakvim slepim principima. Iz ljubavi ostavljena nam je sloboda da izaberemo kome cemo sluziti. Ako izaberemo Isusa, On ce nas izbaviti od sudbine zacrtane u horoskopu. Bog kaze:

„Kad me ljubi, izbavicu ga; zaklonicu ga kad je poznao ime moje. Zazvace me, i uslisicu ga; s njim cu biti u nevolji, izbavicu ga i proslavicu ga. Duga zivota nasiticu ga, i pokazacu mu spasenje svoje.“ „Ovako veli Gospod: ne ucite se putu kojim idu narodi, i od znaka nebeskih ne plasite se, jer se od njih plase narodi.“

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.