Opal – element Vode

Kada se potope u vodu, neke vrste opala postaju poluprozirne. Od davnina se verovalo da štiti carski autoritet. Ovaj kamen se smatra kamenom vere, ljubavi, nade i sreće. Astrolozi smatraju da je opal kamen Meseca.

Talismani i amuleti

Opal kao amajlija pojačava predviđanja.

Kao talisman, opal bi trebao da se nosi na kažiprstu, zajedno sa zlatom. Beli opal pomaže muzičarima i kompozitorima. Vatreni opal štiti od elementarnih nepogoda. Crni opal je kamen škorpija.

Lekovita svojstva opala

Verovalo se da su voda, vatra i toplota zatvoreni u opalu, pa je on služio kao lek za mnoge bolesti. On pomaže kod bolesti srca, smiruje nerve, štiti od melanholije, vraća oštrinu vida, normalizuje funkcionisanje hipofize.

Magična svojstva opala

Opal je kamen nade, tajne strasti, praznoverja, omiljen kamen kod mađioničara i alhemičara. Opal intenzivira intuiciju i postiče inspiraciju. Čarobna svojstva se odnose na boju kamena, jer su njegove boje raznolike. Na primer, sa jedne strane opal je kamen simpatije i saosećanja i zaštitnik je lekara, a s’ druge strane, to je kamen lopova, jer može podstaknuti na nedozvoljene radnje, poput krađe. Osobe sa nestabilnim karakterom bi trebale da izbegavaju nošenje opala. Da bi se pojačala magična svojstva ovog kamena, najbolje je da se kombinuje sa zlatom. Opal svoju maksimalnu snagu dostiže u oktobru. Delotvoran je za sve čakre.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.