OBITELJSKA KUĆA S ATRIJEM

Investitori su kupili relativno malu parcelu na blagoj padini i pogledom na brda Palava. Zadatak arhitekata bio je prilično jednostavan: “Obiteljska kuća, ako se na ovom zemljištu možete bilo što smjestiti.”

Kuća je dio novoizgrađene ulice na rubu malog moravskog sela. Novi razvoj ne uzima u obzir tradicionalni dizajn lokalnih sela. Kuće ovdje nisu pripojene, bez ikakvog objedinjavajućeg obilježja; međusobno ne poštuju sljeme ili nagib krova. Izazov je bio dizajnirati suvremeni objekt u seoskom naselju koje se uglavnom sastoji od kuća s izrađenih po istom predlošku.

Arhitektonski dizajn odražava morfologiju terena. Napola ugrađeni atrij omogućuje ugodan izlazak iz prizemlja i potkrovlja u vrt. Cjelokupno rješenje maksimizira potencijal parcele, kuće i vrta, te njegovu povezanost. Vrt je zamišljen kao proširenje unutarnjeg prostora – s vlastitim životnim prostorom, vanjskom kuhinjom / blagovaonicom. Objedinjavanjem unutarnjih i vanjskih jedinica pruža udoban život s dovoljno tehničkog i skladišnog prostora.

Cjelokupni sastav kuće je simetričan. Glavni ulaz u kuću smješten je u sredini. Iz predvorja ulazimo u prostranu dvoranu. Dostojanstvo prostora pojačava se pogledom na unutarnji atrij. U prizemlju je privatni dio kuće – dječja soba / soba za goste okrenuta prema ulici, spavaća soba koja izlazi na atrij i ostali dijelovi – kupaonica, garderoba, sauna, radna soba. Centralno obilježje kuće je skulpturalno stubište koje vodi od hodnika do gornjeg prostora.

Kat predstavlja prostor otvoren prema sljemenu krova. Prostor integrira uredsku sobu, knjižnicu, WC, ostavu i kamin. Također okružuje dnevnu sobu, blagovaonicu i kuhinju. Iz blagovaonice i dnevnog boravka izlazi se direktno na terasu i vrt.

Kuću upotpunjuje vrtna kućica zamišljena kao drveni paviljon s vanjskom kuhinjom i spremištem za vrtnu opremu. U podrumu se nalazi vinski podrum. Vrt zbog svoje veličine postaje produžetak unutarnjeg prostora. Mali vrt maksimizira raspoloživi prostor. Sadrži bazen s tušem, prostor za opuštanje, biljne gredice, kompost itd.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.