OBITELJSKA KUĆA S ATRIJEM

Investitori su kupili relativno malu parcelu na blagoj padini i pogledom na brda Palava. Zadatak arhitekata bio je prilično jednostavan: “Obiteljska kuća, ako se na ovom zemljištu možete bilo što smjestiti.”

Kuća je dio novoizgrađene ulice na rubu malog moravskog sela. Novi razvoj ne uzima u obzir tradicionalni dizajn lokalnih sela. Kuće ovdje nisu pripojene, bez ikakvog objedinjavajućeg obilježja; međusobno ne poštuju sljeme ili nagib krova. Izazov je bio dizajnirati suvremeni objekt u seoskom naselju koje se uglavnom sastoji od kuća s izrađenih po istom predlošku.

Arhitektonski dizajn odražava morfologiju terena. Napola ugrađeni atrij omogućuje ugodan izlazak iz prizemlja i potkrovlja u vrt. Cjelokupno rješenje maksimizira potencijal parcele, kuće i vrta, te njegovu povezanost. Vrt je zamišljen kao proširenje unutarnjeg prostora – s vlastitim životnim prostorom, vanjskom kuhinjom / blagovaonicom. Objedinjavanjem unutarnjih i vanjskih jedinica pruža udoban život s dovoljno tehničkog i skladišnog prostora.

Cjelokupni sastav kuće je simetričan. Glavni ulaz u kuću smješten je u sredini. Iz predvorja ulazimo u prostranu dvoranu. Dostojanstvo prostora pojačava se pogledom na unutarnji atrij. U prizemlju je privatni dio kuće – dječja soba / soba za goste okrenuta prema ulici, spavaća soba koja izlazi na atrij i ostali dijelovi – kupaonica, garderoba, sauna, radna soba. Centralno obilježje kuće je skulpturalno stubište koje vodi od hodnika do gornjeg prostora.

Kat predstavlja prostor otvoren prema sljemenu krova. Prostor integrira uredsku sobu, knjižnicu, WC, ostavu i kamin. Također okružuje dnevnu sobu, blagovaonicu i kuhinju. Iz blagovaonice i dnevnog boravka izlazi se direktno na terasu i vrt.

Kuću upotpunjuje vrtna kućica zamišljena kao drveni paviljon s vanjskom kuhinjom i spremištem za vrtnu opremu. U podrumu se nalazi vinski podrum. Vrt zbog svoje veličine postaje produžetak unutarnjeg prostora. Mali vrt maksimizira raspoloživi prostor. Sadrži bazen s tušem, prostor za opuštanje, biljne gredice, kompost itd.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.