NOVI ZNAČAJ POSLA I KARIJERE

Da li volite ono što radite i zašto to radite? Niste se baš često pitali o tome. Razmislite i sagledajte gdje ste u svom poslu.

Da bi čovjek (pre)živio, mora nešto raditi. Tako su vas učili. Jer treba nešto zaraditi od čega treba živjeti. Polazeći od toga mnogi se dovedu u situaciju da cijeli život rade nešto što im baš i nije priraslo srcu, a onda im je i raditi teško.

Ovaj način razmišljanja nametnut je posljednjih par stotina godina otkad je kapitalizma i svega što ide uz njega, kao i svega onog što je proizveo. Prije svega značaj novca. No prava istina je ipak malo drukčija

Bilo bi ispravnije reći: Da bi čovjek živio, treba se nečim baviti. Nije slučajno što smo ovdje, i što je to što bi me ispunilo, što bih volio raditi?

Da, treba biti realan, ali i vjeran sebi. Jer ako nismo ono što zaista jesmo, nismo autentični, nismo pravi mi. Otuda se lako izrode mnogi problemi, a onda i bolesti.

Pametni ljudi, ako već ne mogu raditi ono što znaju da vole (pazite, ZNAJU), rade ono što mogu, što je tome bar slično, ili rade na dva fronta. Rade nešto „za preživljavanje“, a paralelno guraju nešto, čitaj: čine nešto za svoje snove.

Odustati od svojih snova uvijek je nezdravo.

Jer bolje je pokušavati ih ostvariti do u nedogled, pa makar ih i ne ostvarili, ali ono što će sigurno uslijediti u tom slučaju, jest unutrašnji MIR i svijest da smo zaista pokušali sve što je u našoj moći da svoje snove ostvarimo.

U goroj varijanti je priča o odustajanju nakon par pokušaja i dugogodišnje frustracije tipa da li sam možda ipak mogao uspjeti da sam probao, istrajao?

Kad vam je zaista dosta, znat ćete, pa ćete neku priču vjerodostonjno i prekrižiti. To se događa samo onda kad u duši osjetite mir – po njemu ćete znati da ste u pokušajima stigli do kraja.

Ako mir izostane, trebate se truditi dalje. No u svemu također trebate biti realni i ne zapostavljati svoj način preživljavanja. Poštujte ga, jer vam on (bilo koji posao da radite) daje kruh, a možda i vašoj cijeloj obitelji.

Raditi samo da bi se preživjelo, bez želja i snova, jadno je.

Raditi da bi se preživjelo, sa željama i snovima, trudeći se i za njih, veličanstveno je. Gradi vas iznutra, ne da vam da padnete, jer čovjek koji i dalje radi za svoje snove, a funkcionira u realitetima (ponekad i surovog) života, sjajan je. Ide ka vrlini i zrelosti.

Zapamtite, nije zabranjeno sanjati i truditi se za to.

Dobro je s vremena na vrijeme napraviti svoju malu unutrašnju inventuru svojih poslovnih bavljenja, što god to bilo. Pri tom nastojte biti u miru sami sa sobom i pošteno odgovoriti na neka od slijedećih pitanja:

Što ja to radim?

Da li to doprinosi mom razvoju?

Da li me to ispunjava? (Neovisno o tome što drugi misle.)

Što bih mogao poduzeti da to promijenim na bolje? (U pravcu onog što želim raditi.)

Kad ću početi?

Sagledavajući sve to polako ćete početi graditi nov značaj svog posla i karijere. Možda ćete otkriti da nije nimalo slučajno da radite baš to što radite. Vjerojatno će vam postati jasno zašto je tome tako. A potom ćete, s dubljim razumijevanjem, nastaviti dalje, k svom željenom cilju.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.