NJENA PRIČA JE GORUĆA NEPRAVDA“ Kao devojčica bila je s*ksualna robinja u Aušvicu i trpela je stalna silovanja!

Jeziva ispovest…

Bila je samo devojčica kada je deportovana u Aušvic, ali je lepota Cilke Klejin toliko očarala komandanta logora da ju je primorao da bude njegova s*ksualna robinja.

Iako je unutar logora imala određene privilegije, kao što su zasebna prostorija, dodatna hrana i toplija odeća, to je imalo strašnu cenu – stalna silovanja koja je trpela.

To što je je u najozloglašenijem logoru bila u „povlašćenom“ položaju, bilo je dovoljno da je Rusi smatraju izdajicom.

Kada je logor oslobođen 1945. godine, Rusi su Cilku optužili da je bila saučesnica komandanta i poslali su je u logor u Sibiru. Tamo je deset godina živela u jezivim uslovima, uključujući i nove s*ksualne napade.

Nakon što je oslobođena, Cilka je promenila ime u Sesilija i vratila se u Čehoslovačku, gde se zaljubila u Ivana Kovača koji je proveo vreme u ruskom gulagu.

Sve do smrti 2004. godine živela je povučeno i nije želela da govori o najmučnijim decenijama svog života. Nikada se nije oslobodila etikete žene koja je „spavala sa neprijateljem“.

Priču o njoj je u svojoj novoj knjizi ovekovečila Heder Moris, autorka knjige „Tatu majstor Aušvica“ o životu logoraša Laleta Sokolova koga je upoznala 2003. godine.

Upravo je Lale Heder otkrio sve o Cilki i patnjama stahotama koje je preživela

– Rekao mi je da je Cilka bila najhrabrija žena koju je upoznao. Njena priča je bila toliko izvanredna da sam morala da je istražim – rekla je Heder.

Tokom prikupljanja materijala, ona je čitala Cilkine školske izveštaje, posetila kuću u kojoj je živela, sinagogu u kojoj se molila, a razgovarala je i sa njenim prijateljima.

– Njena priča je goruća nepravda. Ona je bila samo devojčica koja je prežvela dva užasna istorijska perioda. Samo sramota sprečava žene poput nje da progovore o mučenjima koje su preživele – kazala je Heder.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.