Neprolazni trend uređenja enterijera

Zidne tapete ne gube na popularnosti. Naprotiv, ovaj trend uređenja enterijera, čini se, popularniji je nego ikad, a uzorci koji se na njima pojavljuju sve su domišljatiji.

Njihovoj popularnosti pridonosi i razmjerno jednostavno postavljanje, te velika mogućnost personalizacije. Pri odabiru motiva vodite računa da budu u vašem stilu i da vam ne dosade brzo.

Cvijeće
Predimenzionirani cvjetovi, posebno ruže i božuri, i dalje su fokusna točka mnogih enterijera.

Romantična atmosfera i elegancija koju unose u prostor odabir je mnogih, a najčešći motivi su oni na tamnim podlogama koji enterijerima daju dozu dramatičnosti.

Tropski uzorci
Možda vam se čini kako je vrijeme tropskih dezena iza nas, ali pregledajući ponude brojnih svjetskih kompanija koje se bave prodajom tapeta, rubrike s tropskim motivima i dalje su pune proizvoda, te su gotovo uvijek u rubrici „najprodavanije“

Palme, papagaji, flamingosi, banane…

Nijanse plave
U posljednje vrijeme porastao je interes za plavim tapetama u svim varijantama i uzorcima.

Kako i ne bi kad ta boja u svom spektru nudi i eleganciju koju donosi tamnoplava i nježnost i eleganciju svijetloplavih nijansi. Još ako se kombinuje sa zlatnim detaljima u enterijeru, pun pogodak.

Apstraktni uzorci
Ovo je svakako najšira kategorija, jer apstraktni uzorci mogu varirati u bezbroj kombinacija. Ipak, fokusirajte se na one s neutralnom bazom i jakim akcentima boje.

Takođe, u trendu su apstraktni uzorci koji izgledaju kao da su napravljeni tehnikom vodenih boja.

Botanički motivi
Prikazi biljaka u svim varijantama neće tako skoro izaći iz mode.

Ipak, ovdje ne mislimo na raskošne cvjetne i otkačene tropske uzorke, već na monohromatske i suptilne prikaze, na primjer, poljskog cvijeća. Takve tapete vrlo su fotogenične i unose u dom smirene vibracije i suptilnu eleganciju.

Novo ruho dječjih soba
Možda ste primijetili da je u dječjim sobama sve manje geometrijskih uzoraka i zidnih naljepnica s imenom djeteta, čiju neupitnu popularnost proteklih godina polako istiskuju bajkovite tapete šumskih uzoraka, nježnih retro uzoraka i digitalnih otisaka s neodoljivim životinjicama.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.