Nepobjediva sam NESRETNA SAM

Današnje žene imaju više novaca, odlične mogućnosti za napredovanje u karijeri, dobru naobrazbu i više slobode nego ikada. Ipak, nezadovoljstvo je sve veće a nametnuti ideali koče put do prave sreće. Kako iz začaranog kruga?

Žene danas vode gotovo idealan život, nakon odlične naobrazbe same mogu odabrati kojim će putem krenuti njihova karijera, adekvatno su plaćene, majčinstvo mogu odgađati do četrdesetih i ništa ne stoji na putu njihovoj slobodi. Ipak nezadovoljne su, nesretne i sklone depresiji više no ikada prije.

Nakon četrdeset godina duge borbe za jednakost žene su deset puta više sklone depresiji od muškaraca. Istraživanje koje su proveli američki ekonomisti pokazalo je da su usprkos velikom napretku koji su postigle u društvu, u posljednjih nekoliko desetljeća žene su nesretnije no ikada prije.

Istraživanja provedena tijekom sedamdesetih godina pokazuju da su žene tada bile puno sretnije i zadovoljnije od muškaraca, dok su danas pripadnice ljepšeg spola u Americi i dvanaest europskih zemalja nesretnije od muškaraca.

Sociolozi su pronašli nekoliko objašnjenja zašto se to događa. Jedno od njih je i to što žene danas odrađuju dvije šihte, jednu koja im je plaćena na poslu, a drugu kod kuće i to besplatno. Ipak rad kod kuće se zahvaljujući razvoju tehnologije razlikuje, a obujam posla je puno manji od onog koji su odrađivale naše bake pa je ta teorija kao razlog sve većeg broja žena u depresiji odmah pala u vodu.

Izgleda kako je najveći izvor frustracija i nesreće kod žena činjenica da još uvijek teže dolaze do odličnih pozicija na poslu, zarađuju manje od muškaraca, a nije rijetka ni situacija da nakon što zatrudne ostaju bez posla. Samo u velikoj Britaniji iz tog razloga svake godine posao izgubi 30 tisuća žena.

To je i više nego opravdan razlog koji izaziva frustracije i glavni je krivac zbog kojeg se žene odlučuju za majčinstvo sve kasnije.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.