Neobičan nakit inspirisan prirodom

Nošenje nakita je od davnina bio način iskazivanja određenog staleža i stila.

I dok mnoge kulture za nakit vezuju svoje običaje, tradiciju i način iskazivanja poštovanja božanstvima, savremeno doba nakit prepoznaje kao dodatak lepoti osobama kako ženskog tako i muškog pola.

Žene su doduše te koje većinom biraju nakit za ukrašavanje svog tela, ali nije mali broj mušakraca koji vole da nose nakit naročito onaj u obliku pirsinga. Danas vam predstavljamo vrlo neobičnu kolekciju nakita inspirisanu prirodom.

Mlada umetnica koja stoji iza ovog nakita je tek nedavno započela sa stvaranjem svojih radova, a već se može primetiti da joj je ova umetnost – u krvi. Naime, njena majka koja je sertifikovani zlatar, bila je prinuđena da proda svu svoju opremu za izradu nakita po rođenju svoje ćerke, i nikad se više nije vratila ovoj umetnosti. Međutim, uvek se mogla videti njena sklonost ka jedinstvenom nakitu.

Naša umetnica s drure strane nikad zapravo nije znala šta je njena strast. Pokušala je da se izrazi u različitim oblicima umetnosti od slikanja, preko muzike, do oblikovanja gline i plesa, ali kako sama tvrdi – ni u čemu nije bila posebno dobra. Još kao tinejdžerka pokušala je da samostalno pravi nakit ali je svaki njen pokušaj bio neuspešan jer nije imala dovoljno znanja na polju rada sa određenim metalima. Prava magija se dogodila pre dve godine kada ju je prijateljica prijavila na kratki kurs o izradi nakita. Kurs joj je dao osnovno znanje o radu sa metalom i to je bila prekretnica u njenom životu.

Od tada jedan za drugim ređali su se sve zanimljiviji komadi nakita inspirisani prirodom i paganskim simbolima. Njena majka je kako kaže njen najveći obožavalac i podrška. Budući da joj je priroda oduvek bila od suštinskog značaja, rešila je da iz nje crpi ideje posmatrajući šume, reke, travnata polja, jezera i životinje. Svojim radom ona zapravo želi da ovekoveči lepote prirode i da im podari duboki naklon.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte fantastičan nakit koji deluje kao rad nekih starih umetnika zanatlija iz srednjeg veka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Biljka koja pozitivno djeluje na mnoga oboljenja

Pročitaj →

Ova kuća je bukvalno izgrađena pod zemljom! Da li biste poželjeli da živite u njoj?

Pročitaj →

Ove namirnice je dobro imati kod kuće tokom pandemije

Pročitaj →

Rolat od krompira s kajmakom i mesom

Pročitaj →

Zabranit će ograde za krevetiće i ljuljačke

Pročitaj →

Ovi horoskopski znakovi imaju najbolju harizmu

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 28. FEBRUAR 2021

Pročitaj →

Ne Želim Da Imam Seks I Sada Sam Mnogo Srećnija

Pročitaj →

Nikad nisam probala heroin, niti plastičnu hirurgiju

Pročitaj →

5 saveta u borbi protiv zimske depresije

Pročitaj →

Stilske odevne kombinacije u žutom koloru za prolećnu sezonu

Pročitaj →

kako da smirite uplakano dijete

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.