Nekoliko pokazatelja da se beba pravilno razvija

Od rođenja do 6. mjeseca beba u prosjeku raste 1,5 do 2,5 centimetra mjesečno

Dužina bebe na rođenju je individualna, ali bez obzira na to je li duga 48 ili 55 centimetara, novorođenče je zdravo. Ljekari kao pokazatelj zdravlja i dobrog napredovanja koriste omjer visine, težine i obima glave. Evo još nekih pokazatelja da beba pravilno raste:

1. Od rođenja do 6. mjeseca beba u prosjeku raste 1,5 do 2,5 centimetra mjesečno, a na težini dobiva između 240 i 200 grama sedmično. Uobičajeno je da beba do petog ili šestog mjeseca udvostruči težinu koju je imala na rođenju.

2. Od 6. do 12. mjeseca beba raste oko jedan centimetar mjesečno i dobiva 85 do 140 grama sedmično. Do prvog rođendana beba će udvostručiti svoju porođajnu visinu i utrostručiti porođajnu težinu. Ako ste zabrinuti da li vaša beba pravilno raste, razgovarajte s pedijatrom. Ipak, imajte na umu da mnoge zdrave bebe imaju periode kada sporije rastu ili čak počinju gubiti na težini.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.