NE DAJTE SE PRAZNICIMA!

Winter blues, holiday horror, sezonska depresija.. Ne brinite, dešava se – i drugi se goje tokom zimskih praznika… ali to ne mora biti vaša priča…

Proleće je daleko, a zima sve oštrija, manje ćete se kretati, a više jesti. A tu su naravno i nadolazeće (pro)slave.Ali možete vi to! Pobedićete statistiku i nećete se ugojiti tokom ovih praznika ili bar nećete nastaviti da se gojite (saosećamo sa ovom drugom opcijom). Najlakše je reći, rekli bi neki dok uživaju u tetkinim prženim krompirićima i štrudli sa makom. Drugi, fanatičniji, reći će vam jednostavno da grickaju list kiselog kupusa i piju kiselu vodu i poriču sva đavolska posla na slavama i drugim proslavama. Mi vam dajemo realne savete kako da i ovaj nalet bogatih trpeza prođe bez većih skandala.

1. Nastavite sa vežbanjem – nastavite da se krećete, pa makar i da šetate. Odvažite se da izađete napolje, dobro se obucite i jednostavno brzo hodajte. Naravno ne zaboravite na bazen i klizanje kao dolične alternative tegovima.

2. Ne zaboravite na voće i povrće – kad bacite pogled na slavski/božićni sto tražite povrće. Pa i nek bude w2grašak ili pasulj, a kupusa i turšijskih proizvoda će sigurno biti. I onda navalite, jer povrće ne samo da će dovesti do sitosti brže nego bilo koja druga vrsta hrane, nego će i smanjiti apsopciju masti koja nosi najviše poena (kalorija). Voće ćete ovih dana teško naći ali ono što nađete biće sjajno – narandža, mandarina i grejpfrut su odlične opcije i treba ih forsirati posebno u prepodnevnim satima.

3. Kontrolišite rizik od izazova – konkretno ovo znači da pokušate koliko možete da izbegnete sučeljavanje sa privlačnom a nezdravom hranom. Ispraznite svoju kuću od slatkiša i kolača Ograničite unos loše hrane na jedan obrok na dan i ne nosite kući sa sobom ništa (pa ni grižu savesti).

4. Ne krećite od kuće gladni – smanjite šanse da vam oči budu gladne time što ćete napuniti želudac pre polaska na bilo kakvo slavlje. U ovu svrhu najbolje će služiti kombinacija povrća i mesa koja će vam popuniti želudac (a vi sami znate kako da lepo i zdravo spremite piletinu).

5. Dodatni saveti – u zavisnosti od prilike sledeći saveti će vam biti manje ili više korisni.w3

– držite da se dalje od apsolutno „ne nikako“ opcija – ne jedite poznato nezdravu hranu kao što je pržena hrana, majonez, masni sirevi; hleb smanjite na najmanju moguću meru;

– pazite na pića – mnogi od nas popiju više kalorija nego što pojedu; ako ste već navalili na klopu onda bar ostanite na kiseloj vodi; svakako treba izbegavati gazirana pića i koncentrisane voćne sokove;

– skoncetrišite se na druženje, a ne na hranu – iako su se slavlja svela na jedenje i prejedanje nije loša savet vratiti ih na stare vrednosti. Obnovite stara poznanstva, ispričajte se sa rođacima koje davno niste videli, upoznajte nove ljude. Iskoristite nadolazeće praznike i druženja ua baš to – praznovanje i druženje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.