Nauka o smaku sveta

Čovečanstvu u februaru 2013. godine preti velika opasnost otkrivaju Ruski naučnici u filmu „Vojna tajna – Nibiru“ tada će se Zemlja i ogromna planeta Nibiru naći na najbližem rastojanju. Nibiru je pet puta veća od Zemlje. Njena veličina i gravitacija mogu da izazovu promenu nagiba Zemlje i pomeranje polova, što bi kao posledicu imalo katastrofalne zemljotrese, poplave i erupcije vulkana. Zakarija Sičin, poznati američki naučnik, još 1978. godine izjavio je da u Sunčevom sistemu ne postoji devet planeta, kako smatra zvanična nauka, već deset – a to je Nibiru. Ona se kroz kosmos kreće razvučenom putanjom i svakih 3.600 godina prolazi kroz Sunčev sistem. Poslednji put kada je Nibiru naišla uništila je planetu Faeton, koja se nalazila između Jupitera i Marsa. Od Faetona ostao je samo pojas asteroida, jer ogromna lutajuća planeta ima takvu razornu moć da pri udaru sve pretvara u „mrvice“. Interesantno je da je nauka ovom planetom počela da se bavi tek pre nekoliko godina, a prema nekim podacima drevni Sumeri su za nju znali još pre 6.000 godina. Dr Sičin, inače jedan od retkih ljudi koji zna da tumači sumersko pismo, svoja otkriča temeljio je ne samo na naučnim posmatranjima već i čitanjem Starog zaveta, Knjige postanka i sumerskih, vavilonskih i hetitskih spisa.

Agencija NASA objavila je video u kome opovrgava tumačenja majanskog proročanstva o smaku sveta koji bi navodno trebalo da nastupi 21. decembra ove, 2012. godine. Naučnik Don Jiomens ponudio je argumente protiv najčešćih mitova o kraju života na Zemlji. Jiomens ističe da se majanski kalendar uopšte ne završava 21. decembra, već tada samo počinje novi vremenski ciklus. U pitanju je samo završetak jednog ciklusa računanja vremena i početak drugog. Baš kao što se kod nas ciklus završava 31. decembra, ali 1. januara počinje novi. Jedan od često pominjanih mitova je onaj o planeti Niburu, čije postojanje nikada nije dokazano. Navodno, ta planeta se približava Zemlji i sudariće se s njom u decembru. Da se neka planeta zaista približava našoj, mi bismo je još odavno uočili. Na hiljade astronoma svakodnevno posmatra nebo i nisu videli ništa slično. A kada bi planeta kojim slučajem bila nevidljiva, svejedno bismo uočili efekte njene gravitacije na okolne planete .Pristalice pretpostavke o smaku sveta takođe strahuju od solarnih oluja koje, prema njihovom mišljenju, mogu da rezultiraju masovnom smrću ljudi. Naučnici ističu da takve oluje zaista postoje, ali da radijacija koju uzrokuju nije pogubna po zdravlje. Sledeći scenario o smaku sveta uključuje ogromnu plimu koja će izazvati poplave širom sveta, a uzrok plime će, navodno, biti poravnanje planeta. Ali u decembru se planete neće naći u istoj ravni, a čak i kada bi do toga došlo, ne bi bilo nikakvog uticaja na plimu, jer na nju ne utiče nijedna planeta, već samo Mesec i Sunce. Osa rotacije ni u kom slučaju ne može da se promeni, jer je stabilizuje Mesečeva orbita oko Zemlje – objašnjava Jiomens, pobijajući mit o poremećaju rotacije naše planete 21. Decembra, magnetno polje se menja na svakih pola miliona godina, ali nema dokaza da će se to dogoditi u decembru. Čak i kada bi se dogodilo, ne bismo imali nikakvih problema.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.