Naučite da budete dama sa stilom

Kažu da se dama ne postaje, da se ona rađa kao takva.

Možda to i jeste tačno. Možda to nekima od nas leži prirodno, ali da je moguće naučiti neke stvari i biti osoba koja zrači stilom i elegancijom, sasvim je realno. San svake mlade devojčice je da bude dama kad odraste. Kako odrastamo sve više shvatamo težinu tih reči, mada u suštini to i nije tako teško. Ako želite da se neko prema vama ponaša kao prema pravoj dami, treba sebe pre svega da posmatrate kao takvu.

Ako sebe vidite kao damu koja bi se snašla u prestižnom Chanel kaputu, onda je ovaj tekst pisan za vas. Ono što mnogi ne znaju je to da se osoba sa stilom ne postaje preko noći. Potrebno je uložiti vreme u procenu sebe i svojih mogućnosti, kao i za pronalaženje najboljeg načina za ispravljanje određenog načina ponašanja, izražavanja, odevanja itd.

Jednu damu najbolje opisuju ove reči – elegancija, šarm i staloženost.

Ako želite da budete dama sledite ove korake:

PORADITE NA SVOM INTELEKTU
U osnovi, jedna dama je svestrana i načitana ličnost, ali nije svako sa fakultetskom diplomom nužno i dama. Važno je da konstantno radite na svom intelektu, odnosno da ulažete u sebe, svoja interesovanja. Svaka prava dama zna da započne, vodi i bez problema završi razgovor sa bilo kim na bilo koju temu.

BUDITE LJUBAZNI I OBAZRIVI
Jedna istinska dama je uvek ljubazna prema drugima i obazriva kada su tuđa osećanja u pitanju. Nije dovoljno biti ljubazan samo prema svojim bližnjima, već i prema potpunom strancu. Prava dama pokazuje pristojnost prema svakom ko joj se nađe na putu, ali uvek vodi računa da to bude osoba koja je njoj prethodno ukazala poštovanje.

OBLAČITE SE S UKUSOM
Biti dama ne znači nužno biti zakopčan do grla. Jedna dama sebi nikad neće dozvoliti da obuče nešto zbog čega bi se ona lično mogla osećati neprijatno, ali ni nešto što bi ljudima u njenoj okolini moglo stvoriti nelagodnost.

HIGIJENA TREBA DA BUDE VAŠA RUTINA
Čistoća je važna bez obzira da li težite ka tome da budete smatrani damom ili ne. Ona predstavlja osnovu zdravlja i samim tim treba da bude vaša rutina. Čistoća nije važna samo za vaš dobar izgled, već je korisna i za mentalno dzravlje. Sva skupa šminka i lepa garderoba na svetu ne mogu da prikriju trag u vazduhu koji ostavlja loš miris na telu.

BUDITE SUPTILNI
Savremeno društvo nas je naučilo da treba da budemo direktni i iskreni kad god nam se ukaže prilika. Međutim i prava dama je takva, ali na nešto suptilniji način. Brutalna istina nije svojstvena jednoj dami, jer bi ona značila povređivanje drugih. Prevelika agresivnost i direktnost takođe su odlike koje jednu damu ne čine damom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Brzo se obogate ovo su 3 NAJUSPEŠNIJA horoskopska znaka

Pročitaj →

ČUVAJTE SE: Ova dva znaka su najveći manipulatori

Pročitaj →

NJIHOVA MAŠTA JE MNOGO PRLJAVA: Ovo su tri najperverznija horoskopska znaka

Pročitaj →

LJUBAVNI HOROSKOP od 1.11 do 8.11.2020

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 1. NOVEMBAR 2020

Pročitaj →

Za moju najbolju prijateljicu

Pročitaj →

Udajom žena dobiva 7 sati dodatnog “rintanja

Pročitaj →

Ovo je 8 opasnih simptoma raka gušterače koje ne smijemo ignorisati

Pročitaj →

Torba u obliku kokoške pravi Modni hit

Pročitaj →

Ovo su Osam pravila vaspitanja dece

Pročitaj →

Promene u načinu šminkanja

Pročitaj →

Ovo su čizme broj 1 za jesen

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.