Naše bake su ipak znale najbolje: Svinjska mast neguje kožu i kosu bolje od bilo koje kreme!

Njihova nega je bila jednostavna, ali u tome čini se leži i tajna negovanog izgleda

Svinjsku mast ne može da zameni ni jedna krema iz parfimerije, a verovatno ni ne slutite koliko benefita ona nosi sa sobom.

Ponekad nam se rešenje za sve probleme sa kožom nalazi u blizini, pa bismo možda češće trebali da se konsultujemo sa našim bakama o načinu nege.

Nećemo se baviti pitanjem da li je mast dobra ili loša za organizam, već isključivo prednostima koje ona ima za negovanje kose, kože i kože lica.

Svinjska mast za kosu

Možda zvuči čudno, ali ova mast je odlična za suvu kosu. Osobe koje je koriste kažu da nakon nanošenja svinjske masti njihova kosa postaje lepršavija i bujnija. Ipak, što se načina korišćenja tiče, najbolje je svinjsku mast naneti na prljavu kosu, i to neposredno pred pranje, a nakon pranja kosu isprati čajem od kamilice.

Svinjska mast ima najbolji efekat kada se primenjuje na suvu i svetlu kosu.

Svinjska mast za kožu

Smatra se da ukoliko imate bubuljice na koži koje ne mogu da prođu već neko vreme, možete da ih namažete prepranom svinjskom mašću i one će nestati. Nekada su žene koristile prepranu svinjsku mast za negu ispucalih peta, laktova i kože ruku. Kako mast ima prilično neprijatan miris, obično joj se dodaju soda bikarbona, parfemi, a neretko i biljke poput nevena ili kamilice. Domaće kreme pripremljene od svinjske masti se preporučuju za negu suve kože.

Svinjska mast za lice

Kada je u pitanju korišćenje svinjske masti za lice, imajte na umu da su žene nekada takođe imale lepu kožu lica, iako nije bilo raznoraznih krema kao što ih ima danas. Upravo u tu svrhu korišćena je mast poreklom od svinje i to kao osnovna komponenta za domaće kreme za lice.

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.