Napravite sami džemper kao iz ’80-tih

Nemati para ne znači biti van modnih trendova. Sledeća ideja je veoma jednostavna, a uz dovoljno veštine i mašte može da bude veoma, veoma efektna. Stil disko klubova osamdesetih je u žiži, a „džemper bez jednog ramena“ vam omogućuje da postanete deo toga i bez mnogo para. Evo i kako!

Potrebno:

Veliki, jeftini džemper
Bezbojni lak za nokte
Tanak konac
Igla

Postupak:

Dobro pretražite svoj, ili orman svoje majke ili posetite neku od onih jeftinijih prodavnica. Potreban vam je džemper koji nije ni previše veliki ni previše mali. Izbegavajte one koji sa lako rasparaju. Takođe, neka bude jednobojan; šare mogu da izgube svoj oblik i da izgledaju totalno bezveze.
Obucite džemper naopačke (tj. sa unutrašnje strane). Flomasterom označite liniju kojom ćete se rukovoditi pri sečenju. U povlačenju linije može da vam pomogne i prijateljica. Obavezno neka linija bude 2-3 centimetra iznad mesta koje sečete. Takođe, potrebno je da se iseče više tkanine na mestu gde će biti golo rame, jer se u suprotnom može desiti da se džemper previše razvuče i da su vam oba ramena na kraju gola.
Veoma oštrim makazama, secite džemper duž nacrtane linije.
Da se džemper ne bi rasparao, upotrebite bezbojni lak po ivicama. Kada se osuše, stavite na „sumnjive“ delove još jedan sloj.
Presavijte za pola cantimetra. Uzmite iglu.
Počnite da opšivate džemper sitnim bodom koji se jedva vidi sa spoljne strane. Ako radite sa debljim džemperom, možda će biti potrebno da ga opšijete dva puta da bi se bolje držao.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.