Napravite 30 komada odjeće od samo 1 komada tkanine!

Želite li svoj stajling obogatiti s 30 različitih komada odjeće, ne morate potrošiti više od 50 kuna. Kako? Poslužite se super trikom za koji vam je potreban 1 komad materijala, 2 gumice za kosu i 5 minuta vremena

Inspiraciju za ovo očito možemo naći u indijskom sariju. Sari je 4-8 m dug komad nešivene tkanine različitih materijala, tkanja, dizajna, veza itd. Spominje se čak i u drevnoj Mahabharati koja je zapisana prije 5000 godina, a toliko je popularan da se održao tisućljećima te ga i danas nosi oko 75 posto Indijki.

Sari je zadržao svoj primat zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i udobnosti koja je kombinirana sa notom raskoši i senzualnosti koju žene osjećaju kad ogrnu tijelo tim finim komadom lepršave tkanine. Svaki dio sarija je oslikan ili vezen na određeni način tako da kad ga obučete sve izgleda savršeno kao neka elegantna večernja haljina. Postoji više stilova oblačenja sarija kao i više vrsta oslikavanja i veza sarija.

Sari je jako ženstven i elegantan, a osjećaj oblačenja je jedinstven. Možete ga namjestiti kako god želite i osjećat ćete se predivno. Iako je sari jedne veličine, pravilno omotan savršeno može prikriti tjelesne nedostatke i istaknuti dobre strane vaše figure. Nije ni čudo da su baš indijke u sarijima često bile proglašavane najljepšim i najgracioznijim ženama na svjetskim natjecanjima ljepote.

Samo jedan u nizu video uradaka kreativne Sarah Levenson Yonover oduševiti će sve pripadnice ljepšeg spola koje svoj dnevni i večernji look vole mijenjati i kombinirati na razne načine.

No ne govorimo o skupom šopingu, već i izvrsnim idejama uz pomoć kojih vaš ormar može postati bogatiji za 30 različitih komada odjeće. Sve što vama je potrebno su dvije gumice za kosu i metar ili metar i po (ako želite haljine) laganog i elastičnog materijala kao što je pamuk- đersej, spojenog na krajevima.

U vrlo zanimljivom tutorijalu donosimo fantastične ideja kako običan komad tkanine, u samo nekoliko sekundi može postati ogrtač, majica, top, šal, haljina ili pareo.

Još fantastičnih ideja za majice, bluze pa čak i večernje haljine

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.