Namirnice koje se aktivno bore sa procesom starenja

Najveći neprijatelj ženske lepote su njene godine.

Pomisao na to da neće zauvek biti mlada i lepa, dovoljno je odbojna ženskom polu, da bi uradile sve što treba kako bi odložile proces starenja. Međutim, nisu godine problem, već način života. Veliki broj studija rađen je na temu utvrđivanja faktora koji dovode do prevremenog starenja. Mislilo se dugo vremena da je genetika – krivac za sve. Međutim ispostavilo se da nezdrava ishrana i loše životne navike odnose zasluge po ovom pitanju.

To ste sigurno mogli i sami da pretpostavite jer nije teško zaključiti da će neko ko se hrani zdravo, ne konzumira alkohol i cigarete, bavi se sportom i nastoji da što više vremena provodi na otvorenom i u prirodi, izgledati i osećati se mlađe od onog ko radi sve suprotno. Međutim ono što možda niste znali je to da postoje namirnice koje se aktivno bore sa procesom starenja. One spadaju u grupu antioksidanata, a njihova glavna uloga je u sprečavanju pojave oksidativnog stresa koji je glavni razlog fizičkog starenja.

Donosimo vam u tom pogledu danas spisak namirnica koje mogu usporiti proces fizičkog starenja. Nazvaćemo ih anti-aging namirnicama koje su namenjene za svakodnevno konzumiranje i koje vašem telu omogućavaju da zadrži svoj mladolik izgled.

ZELENO POVRĆE – BROKOLI, KUPUS, PROKELJ
Ovo povrće je bogato vitaminima, mineralima i antioksidantima što znači da vašem organizmu omogućava da se oslobodi toksina koji se u njemu sakupljaju. Osim toga ono predstavlja ultimativni izvor energije.

LOSOS
Ova vrsta ribe spada u red najzdravijih. Losos je nutritivno kompletna namirnica, što znači da vam je svega 100g ove ribe dovoljno da unesete količinu proteina koja treba vašem organizmu u toku dana. Osim toga bogat je i omega 3 masnim kiselinama.

AVOKADO
Tropsko voće koje nosi epitet super-hrane. On u sebi sadrži više od 20 vitamina, minerala i korisnih biljnih jedinjenja. Važan je za zdravlje očiju i vrlo je učinkovit kada je reč o zaštiti krvnih sudova sprečavajući pri tom srčana oboljenja.

KOKOSOVO ULJE
Zanimljiv je podatak da je kokosovo ulje, posle majčinog mleka najbogatiji izvor laurinske kiseline. Ova kiselina igra važnu ulogu u izgradnji imunološkog sistema, pa se kokosovom ulju pored antibakterijskog pripisuje i imunološko dejstvo.

KAKAO
Kakao se smatra hranom bogova. Istinska riznica minerala, kakao deluje kao antidepresiv, stimuliše nervni sistem i izaziva osećaj sreće. Takođe on poboljšava rad krvnih sudova i snižava krvni pritisak. A ujedno je i jedan od najvažnijih zaštitnika izgleda vaše kože.

GOJI BOBICE
Ove male bobice smatraju se jednom od najmoćnijih biljaka na svetu. Visokoenergetski plod ima snažan uticaj za zdravlje ljudi, pri čemu je na samom vrhu liste antioksidanata. Glavna odlika ovih bobica je u uništavanju slobodnih radikala.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Spas za probleme sa probavom – Eterična ulja

Pročitaj →

Janjuš o odnosu Maje i Čorbe

Pročitaj →

Miljana Kulić priznala koliko se kaje

Pročitaj →

Vikendica od čelika i stakla na obronicma Avale

Pročitaj →

Bila sam spremna na strašne bolove

Pročitaj →

Morska delicija izuzetne nutritivne vrijednosti

Pročitaj →

Hrskava KFC piletina na domaći način

Pročitaj →

Kako glasom umiriti bebu koja plače

Pročitaj →

Ovi horoskopski znaci hoće, ali ne mogu da budu vjerni!

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 19. JANUAR 2021

Pročitaj →

Zašto neke žene ne osjećaju mirise

Pročitaj →

30 mudrosti za žene u tridesetima

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.