NAJBOLJI SAVETI ZA DIJETU

Dijeta može biti teška i komplikovana. A vrlo često i neuspešna. Evo nekoliko najboljih saveta u vezi dijeta za mršavljenje.

1. pijte puno vode – ne može se dovoljno naglasiti koliko je važno da tokom da pijete vode. I kako nekome ovo može zvučati kao neobičan savet jer i inače piju dosta vode, drugi će se prepoznati. Naime, puno ljudi zameni osećaj žeđi sa osećaj gladi i umesto da popije nešto (vodu), on uzme nešto da pojede. Preko dana potrebno je da popijete bar 6 čaša vode ili bar 4 čaše vode ako jedete dosta svežeg voća i povrća.

2. najvažnije je šta jedete uveče – kako smo ranije savetovali, ne morate da preskačete večeru. Naročito ako vam je to jedini obrok koji pojedete na miru i kod kuće. Ali budite jako pažljivi u izboru hrane. neka to budu pretežno belančevine (meso, jaja, riba) sa puno povrća (salata, varivo). Svakako uveče izbegavajte ugljene hidrate (hleb, testenine, pirinač).

3. ne uskraćujte sebi omiljenu hranu – ukoliko ste zaista obožavalac slatkiše, nemojte ih izbacivati iz ishrane. Samo ograničite unos šećera na prepodne ili rano popodne, a količine prilagodite ukupnom unosu. Tokom dana ne bi trebalo da unesete više od 200kcal slatkiša.

4. koristite začine – za mnoge koji su uspešno smršali ključ uspeha je bila ukusna hrana. Na žalost mi povezujemo ukusnu sa masnom i/ili slatkom hranom tako da je nekako i logično da se istoj toj hrani vraćamo jer ne možemo da uživamo u ukusima zdrave hrane. Ali ako naučite i naviknete da hranu činite ukusnijom dodatkom začina, onda se kraj priče menja. Ne samo da ćete ostati pri zdravoj ishrani već ćete i začinima poboljšati zdravlje. naime, većina začina su snažni antioksidanti, a pri tom i poboljšavaju varenje (metabolizam).

5. doručkujte – i završićemo ove savete sa početkom dana – ne počinjite ga bez doručka. kako smo ranije naveli sad su već ozbiljna istraživanja pokazala da osobe koje doručkuju brže i bolje mršave. prema tome, pokušajte da promenite naviku ne doručkovanja i zamenite je navikom porcije musli sa mlekom ili jogurtom.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.