Načini na koje školovanje dece od kuće može uticati na vaš brak

ČEŠĆE SVAĐE

Učenje sa decom je dovoljno teško kada ona redovno pohađaju školu, a kamoli kada se sve odvija od kuće. Ukoliko pri tom niste posebno akademski naklonjeni, biće vam vrlo teško da se posvetite zahtevnim predmetima poput matematike, fizike i sl. Čak i ako ste u svoje vreme bilo dobar đak, mnogo toga se promenilo i način rada je drugačiji. Što bi značilo da pored svih svojih obaveza vi još morate – da učite. Sav ovaj stres uzrokuje česte svađe sa supružnikom, jer svako od nas potajno želi da ova druga osoba preuzme na sebe ulogu učitelja.

Kako bi popravili situaciju setite se da ste frustrirani zbog celokupne situacije a ne zbog vašeg partnera, koji se verovatno kao i vi trudi koliko može. Organizacija je takođe bitna. Podelite predmete koje će svako od vas imati zadatak da objašnjava detetu kada mu zatreba pomoć. Takođe ako imate stariju i mlađu decu, potražite njihovu pomoć, jer će se pre oni setiti nečeg što su nedavno učili nego vi. Menjajte se nedeljno u pogledu toga ko pomaže kom detetu.

IMATE MANJE VREMENA JEDNO ZA DRUGO

Školovanje od kuće i generalno boravak dece kod kuće u velikoj meri, zahtevaju napor sa vaše strane i svakako utiču na to da nemate ni snage, ni volje ali ni vremena da se posvetite svom supružniku. U poslednje vreme verovatno ste pokušavali da se setite kada ste poslednji put proveli mirno zajedničko veče; bezuspešno. Deca se takođe osećaju izolovano i u najmanju ruku depresivno jer ne mogu da provode vreme sa drugarima kao što su navikli, što dovodi do toga da traže vašu veću pažnju.

Kako bi ispravili ovu situaciju, poslužite se jednostavnim rešenjem. Pronađite način da vaša deca „sagore“ svoju energiju kod kuće. Ona vole nove stvari, pa čak i ako to znači pomaganje vama da slože tanjire iz mašine za sudove ili pokupe suv veš. Kad ih dovoljno izmorite, ona će lakše zaspati, a vi ćete imati više vremena za druženje sa vašom voljenom osobom.

VAŠE DETE SE VIDNO MUČI – ŠTO ZNAČI DA SE SA NJIM MUČITE I VI

Učili smo decu da budu društvena, da se igraju napolju, da budu slobodna i branili im pri tom da gledaju previše crtaće i igraju video igrice. A sad, sve se manje više svelo na to da su sama kod kuće, osuđena na tehnologiju. Ako je dete pre Korona virusa išlo na treninge, pohađalo časove engleskog ili slikarstva, nastojte da mu nešto slično omogućite da radi i kod uće. Jer svaki roditelj je srećan zapravo koliko i njegovo dete. Ako je ono nezadovoljno, ono tu svoju nervozu u kombinaciji sa dosadom prenosi na vas.

Kako bi ispravili ovu situaciju setite se da vaše ponašanje u velikoj meri doprinosi tome kako će se vaša deca osećati i ponašati. Posegnite za meditacijom ili jogom kako bi eliminisli stres iz svog bića. Podelite sa svojim partnerom svoje misli bez vike i u trenucima kada vas deca ne čuju, jer ono što ona nikako ne treba da osete jeste da ste i vi dovoljno frustrirani i anksiozni. S druge strane ne zaboravite u celoj situaciji da preterana okupiranost detetovim osećanjima, može da dovede do toga da zaboravite na svoja i partnerova, što će se vrlo negativno odraziti na dete.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 19. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 18. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.